Aku Louhimiehen mestarillinen teos Remes dekkarista – OMERTA 6/12

Blogi, tiistaina 16.11.2021

Ohjaaja Aku Louhimiehen tekemän OMERTA 6/12 on häikäisevän upea teos kirjailija Ilkka Remeksen suosikkiromaanista. Olen usein miettinyt, että miksi ei Remeksen kirjoja ole elokuviksi tehty aiemmin ja tämän illan ensi-illan jälkeen ihmettelen entistä enemmän. Louhimies on tehnyt upean työn jälleen kerran ja toivottavasti tämä ei jää ainoaksi Remes-leffaksi.

OMERTA 6/12 on siis ensimmäinen Ilkka Remes -filmatisointi. Kokoillan elokuva perustuu Remeksen vuonna 2006 WSOY:ltä ilmestyneeseen romaaniin 6/12. Elokuvan pääosissa nähdään Jasper Pääkkönen, Joonas Saartamo, Pertti Sveholm, Laura Malmivaara sekä ruotsalaiset Nanna Blondell ja Sverrir Gudnason. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan elokuva maksoi yli 8 miljoonaa euroa ja se kuvattiin Suomessa ja Virossa. Kuvauksista on kerrottu tehtävän vielä neliosainen televisiosarja myöhemmin C Morelle.

Toimintatrillerissä OMERTA 6/12 Tasavallan presidentin maamme itsenäisyyspäivän juhlavastaanotto Presidentinlinnassa keskeytyy, kun presidentinlinnaan hyökätään. Serbiterroristit ottavat juhlavieraat panttivangeiksi ja Suojelupoliisin Max Tanner, (Jasper Pääkkönen) määrätään neuvottelijaksi panttivankikriisiin. Terrori-iskuksi naamioidun iskun tavoitteena on koko Euroopan turvallisuuden horjuttaminen. Tannerin on tehtävä rohkeita ja kipeitäkin ratkaisuja selvittääkseen, kuka on iskun takana. Panoksena on ihmishenkien lisäksi koko Eurooppaa uhkaava turvallisuuspoliittinen kaaos.

Ei kerrota kuitenkaan enempää. Itse uskon, että tästä tulee vastaavaa kirjaan verrattava menestysleffa. Aikanaanhan 6/12 oli ilmestymisvuoden, vuoden 2006, ostetuin kotimainen romaani. Kirjaa myytiin huikeat 151 600 kappaletta, ja käännetyistäkin sen ohitti vain Harry Potter ja puoliverinen prinssi ja vain vaivaisen 800 kappaleen turvin.

Lämmin kiitos elokuvan ohjaajalle Aku Louhimiehelle ensi-iltakutsusta. Oli upea ja kunnia saada olla tässä tunnelmarikkaassa illassa mukana. Ja lämmin kiitos myös kaikille tämän elokuvan muillekin tekijöille näyttelijöistä stuntteihin, lavastajiin ja koko tekijäryhmään. Hämmentävän upeaa työtä ja toivottavasti jatkoa seuraa.

Ja onhan nämä Remeksen kirjat ja juonet huikeita. Aina uutta lukiessa tulee tunne, että eihän tuo voisi noin tapahtua ja onpas miehellä vilkas mielikuvitus. Ja sitten myöhemmin tulee tunne, että Remeshän kirjoitti tämän jo vuosia sitten.

 

 

 

Kommentit