93. Lahden Salpausselän kisat – Kristan ja Iivon menestys näkyi kisamontussa

Blogi, sunnuntaina 04.03.2018

Vain vajaa viikko Pyeongchangin olympialaisten päättymisestä niin maastohiihtäjät ja mäkihyppääjät sekä yhdistetyn kilpailijat taistelevat maailmancupin pisteistä Lahdessa. Tänä viikonloppuna Salpausselän kisat järjestetään jo 93. kerran ja olympialaisten hieno Krista Pärmäkosken ja Iivo Niskasen menestys näkyi ja tuntui Salppurilla. Olikin hieno koko perheen voimin päästä jälleen omasta lapsuudesta lähtien alkaneelle legendaariselle Salppurin kisaretkelle. Aina hieno ja ainutlaatuinen tunnelma.

Tänään myös monta mielenkiintoista keskustelua tulevasta. Salpausselkää on kehitetty määrätietoisesti maamme talviurheilun ykköspaikaksi ja sitä se myös on. Ja toivottavasti pian monttuun saadaan myös anpumahiihdon tekniikka. Itse näkisin enemmän kuin mielelläni Salpausselän montun myös ampumahiihtomme keskuksena. Täällä olisi riittämiin majoitustilaa ja myös muut fasiliteetit kunnossa. Toivottavasti tämä hanke voisi myös ottaa nyt tuulta purjeisiin. Toinen mistä tänään avasin lahtelaisten kanssa keskustelua on laskettelijoiden BigAirin rakentaminen Lahteen. Tämä suoritus ja harjoittelupaikka maastamme puuttuu ja se voitaisiin nopeallakin aikataululla saada valtion rakentamistuen piiriin jos sopiva isäntä ja paikka vain löytyisi. Lahdessa idea otettiin hyvin vastaan ja toivottavasti ratkaisuja saataisiin vielä tällä kaudella tehtyä. Tämä avaisi paikalle myös uutta leiritys- ja kesäkäyttöäkin sillä nämä uudet laskupaikat tehdään nykyisin myös kesäpatjoin varustetuiksi eli treenaaminen onnistuisi ympäri vuoden ja keskellä Suomea.

Ja tänään myös kisojen lomassa keskustelua Salppurilla loppukesästä järjestettävästä Cheekin jäähyväiskeikasta ja myös Hartolan ja Sysmänkin ajankohtaisista asioista. Eli sporttia ja asiaa 🙂

Huomenna sitten maakuntapäivä ja aamusta Hämeenlinnaan maakuntahallituksen kokoukseen missä olen luvannut jälleen nostaa keskusteluun Hämeenlinnan ja Riihimäen junavuoro-ongelmat ja sitten illalla Lopen kunnanhallituksen kokous. Maakunta-Kotikunta -päivää siis.

Kommentit