51. Poronpolku keräsi jälleen luontoon yli 3000 liikkujaa – Luonto saa liikkeelle kaikenikäisiä

Blogi, sunnuntaina 24.09.2017

Tänään Lopella samoiltiin jo 51. kerran Poronpolku. Vuonna 1967 alkanut koko perheen tapahtuma on kasvanut vuosien saatossa Etelä-Suomen suurimmaksi luontoliikunnan tapahtumaksi. Viime vuonna 50. juhlatapahtuma keräsi kaikkien aikojen ennätyksen 3660 kävijää ja tänään rikottiin toistamiseen 3000 poronpolkulaisen raja. Matkaan lähti pääpaikasta yli 3100 liikkujaa ja matkan varrelta oli mukaan liittynyt vielä lisää joukkoa. Kokonaiskävijämäärä noussee 3200 päälle tänäkin vuonna ja vielä paljon heitä jotka tulevat vain Pirunlinnan lettupisteelle retkelle ja joitakin jotka lähtevät polulle maksamatta osallistumismaksua.

Tänä vuonna Poronpolku ry siirsi lähdön Räyskälän Lentokentälle. Näin kertaheitolla voitiin unohtaa parkkipaikkaongelmat ja parituhatta autoa saatiinkin helpolla kenttäalueelle parkkiin. Liitäntäbussiliikenne ei toiminut kuitenkaan aivan luvatulla tavalla. Jonot olivat ruuhkahetkellä liian pitkiä ja vielä kun yksi busseista jäi pohjastaan kiinni väärälle kääntöpaikalle niin osa joutui jonottamaan reitillepääsyä kolmekin varttia. Tällainen täytyy kyllä ensi vuodeksi korjata ja uskonkin, että homma korjaantuu vaikka onnettomuuksia tai virheitä ei aina kokonaan voidakaan poissulkea. Paluukuljetus jo sujuikin paremmin ja tuhannet ulkoilijat tulivat alun jonotuksen jälkeen hymyssä suin metsästä takaisin lentokentälle ja tapahtuma keräsi käytännössä vain kehuja ja kiitoksia.

Täytyykin kyllä todeta, että Poronpolku ry tekee kyllä Pirjo Huhdan johdolla aivan mahtavan hienoa työtä Poronpolun parissa. Tapahtuma on aivan parasta mainostyötä kotikunnallemme ja koko Hämeelle ja tänäänkin retkeilijöitä ja ulkoilijoita tuli mukaan pääkaupunkiseudulta, Tampereen seudulta ja totta kai ympäri Hämettä ja Varsinais-Suomenkin suunnalta. Paikalla oli tänään myös Lopen kunnan markkinointiteltta ja Tuula Pirisen johdolla siellä jaettiin satoja esitteitä ja pieniä muistoja osallistujille. Olen varma, että jollekin Loppi ja meidän luonto kolahti todellakin kovaa ja heistä voimme hyvin kuulla vielä lisääkin.

Tänään Poronpolulle osallistui myös kansanedustajakollegani ja puhemiehemme Maria Lohela. Maria oli huomannut tapahtuman mainoksen minun sivuilla ja laittoi viestiä sen pohjalta. Tänään Maria oli puolisonsa kanssa nauttimassa Lopen upeasta luonnosta ja ihastunut ja tyytyväinen olikin kokemaansa. Ehkä näemme heidät Lopella ensi vuonnakin.

Toinen hieno hetki oli käsillä, kun reitille lähti yksi perhe jonka tarina oli alkanut tasan kymmenen vuotta sitten Poronpolulta. Olivat kohdanneet Poronpolun parkkipaikalla 2007 ja siitä edenneet seurustelemaan ja lopulta avioon ja tänään liikkeellä oli nelihenkiseksi kasvanut ”Poronpolkuperhe”. Mahtava rakkaustarina ja luonto perheen yksi tärkeä juttu tänäänkin.

Jos tänään matkaan Lopen luontoon lähti reilusti yli 3000 luonnossa liikkumisen ystävää niin tätä upeaa suosiota täydensivät vielä eilisen järjestyksessään kolmannen Poronpolun Polkaisun 420 maastopyöräilijää. Loppilainen luonto siis vetää väkeä ja miksipä ei, onhan meillä vettä, harjuja, soita ja lampia vaikka kuinka ja paljon. Ja vielä upea Marsalkka Mannerheimin Metsästysmaja ja paljon muutakin nähtävää ja koettavaa. Laittakaapa siis kalentereihinne jälleen ensi vuodeksi syyskuun viimeinen sunnuntai ja jos fillarilla haluatte lähteä matkaan niin sitten syyskuun viimeinen lauantai. Loppi on rautaa!

Ja kiitos vielä Lopen Poronpolun väelle upeasta talkootyöstä ja kiitos, että olen saanut olla juontajana osaltani mukana auttamassa. Hienoja päiviä ja mukavia kohtaamisia.

Kotimatkalla ajoimme vielä Pilpalan kautta rakkaan kummityttöni kanssa ja piipahdimme avajaiskahvilla uudessa Lättähattu-kahvilassa. Pilpalan Lättähattu avoinna vielä syksyn viikonloppuisin eli kannattaa ehdottomasti ajella käymään kahvilla hauskassa uudessa kahvilassa. Tänään Lättiksellä oli käynyt yli 300 kahvittelijaa. Taitaa syntyä uusi loppilainen suosikkikohde tästä.

 

 

Kommentit