48. Poronpolku keräsi jälleen ennätysosanoton – Aurinkoa, lämmintä ja ruskaa.

Blogi, sunnuntaina 28.09.2014

Tänään Lopella samoiltiin 48. kerran Poronpolku. Vanha Salon Kartano toimi tuttuun tapaan lähtöpaikkana ja jo varhain aamulla oli selvää, että uusi osallistujaennättys syntyy. Aurinko nousi pilvettömälle taivaalle ja lämpömittari kohosi hetkessä Poronpolun historian ennätyslukemiin. Parkkialueet täyttyivät hetkessä ja pian myös Rautakoskentien varret ja kaikki mahdolliset paikat. Paikoituksesta onkin tulossa tapahtuman kasvun suurin este. Tulevaisuudessa onkin pohdittava esimerkiksi sitä, että voisiko tapahtuman lähtöpaikka olla vaikkapa Räyskälän Lentokentän itäreunalla? Siellä parkkipaikkaa riittäisi ja myös upeita maisemia ja ehkä joitain uusiakin reittivaihtoehtoja?

Mutta lähes 3000 samoajaa tänään matkaan lähti. En tiedä vielä mikä virallinen ilmoittautuneiden määrä on, mutta uskoisin, että kokonaismäärä menee yli tuon uuden tonnirajan. Reitillä oli todella upea tunnelma ja väkeä paljon joka paikassa, mutta kuitenkin hyvässä ja sulassa sovussa luonnosta ja maisemista nauttien. Me kiersimme perheen kanssa vain 5 kilometrin lenkin. Se nimittäin ainoa mikä onnistuu lastenvaunujen kanssa ja toisaalta muutenkin pienten allekouluikäisten lasten kanssa. Mutta toki teimme sitten päätöshernesopan jälkeen vielä lisäretken Marsalkka Mannerheimin Metsästysmajalle ja ajelimme siellä Punelian yli Vorsmanni-kapulalossilla. Hauska kokemus sekin perheen pienemmille ja isommillekin. Ja nuotikahvit sitten salmen vastarannalla.

Pirunlinnan Prammilla oli myös todella paljon väkeä. Partiolaisten räiskäleet tekivät kauppansa ja maahiset ja muu ohjelma Pirunlinnalla kiinnosti lapsia. Aikamoinen ihmismuurahaisten joukko sielläkin hääräsi yli kivien ja läpi tunnelien ja vaikka mihin. Ja tästä tapahtumasta muodostunut myös sellainen hauska jokavuotinen tapahtuma missä näkee paljon myös entisiä koulukavereita ja lapsuudenkavereita ja nyt sitten perheineen ja lapsineen. Hienoja juttuja.

Iso kiitos vielä Poronpolku ry:lle tästä päivästä. Hehku-tapahtumien Kummina oli upea saada olla mukana jälleen tässä omankin kotikunnan ykköstapahtumassa. Poronpolku on kehittynyt juuri siksi mitä sen pitää ollakin – tapahtumaksi missä kaunis luonto ja luontoliikunta on pääosassa. Yhdessä luonnosta nauttien. Rauhassa liikkuen.

Kello nyt jo 18.36. Huomenna maakuntapäivä ja ohjelmassa ainakin Hämeenlinnaa ja sitten illalla Lopen kunnanvaltuusto. Ja taitaa siihen kalenteriin olla mahtunut jälleen paljon muutakin. Arki tämän vapaapäivän jälkeen saakin taas koittaa. Virtaa on taas luonnosta imetty.

Kommentit