21. Lopen Uupunut on Riitta Nylund – Pitkä ja pyyteetön työ palkittiin parhaimmalla tavalla

Blogi, keskiviikkona 16.12.2015

Tänään julkistettin vuoden loppilainen vuosimallia 2015. Lopen Uupuneen arvonimellä palkittiin yleisöäänestyksen jälkeen Riitta Nylund. Elämäntyönsä Kansallis-Osake-Pankissa tehnyt Riitta on tullut tutuksi monessa Lopella. Lopen Urheiluautoilijoiden pitkäaikaisena toimijana ja tekijänä, meidän Kokoomuksen keskeisenä kuntapäättäjänä niin kunnanvaltuustossa kuin kunnanhallituksessakin, Lopen kotiseutuoppaana, Kansallisissa Senioreissa ja Wanhoissa Automobiileissa ja monessa monessa muussa. Ja kaikkea tekemistä on leimannut aina hyväsydämisyys ja pyytettömyys. Itsekin olen Riitalle monesta valtavan kiitollinen ja ihana Riitta-Mamma hän on meidänkin lapsille. Sydäntä siis riittää omien lasten ja lastenlasten lisäksi muillekin pienille.

Vuoden 2015 Lopen Uupunut Riitta Nylund kunniataulun kanssa ja onnittelijoina vasemmalta Eeva Sahari, Vilho Ylönen ja Laura Liski. Onnittelut Riitalle! Kuva: Jarmo Laukkanen

Vuoden 2015 Lopen Uupunut Riitta Nylund kunniataulun kanssa ja onnittelijoina vasemmalta Eeva Sahari, Vilho Ylönen ja Laura Liski. Onnittelut Riitalle! Kuva: Jarmo Laukkanen

Riitasta tuli näin järjestyksessään 21. Lopen Uupunut. Eräs äänestäjä oli perustellut ääntään Riitta Nylundille seuraavasti: ”Ystävällinen ja avulias, myötäelävä vapaaehtoisauttaja, aktiivinen yhdistystoimija”. Olen samaa mieltä.

Ensi keväänä Riitta istuttaa oman puunsa sitten Lopen Uupuneiden puistoon Iso- ja Pikku-Korkeen juurelle. Mielenkiintoista nähdä minkä puu Riitta itseään kuvaamaan puistoomme valitsee.

Riitan takana toiseksi äänestyksessä sijoittui pitkään Lopella huoltoasemayritystä vetäneet Pirjo ja Matti Laanola. Kolmas sija meni tasajakoon. Samaan äänimäärään nousivat motocrossin MM-titteleitä 70-luvulla kahminut suoramyynnin uranuurtaja Heikki Mikkola sekä kahdenkin kylän asioista hyvin huolehtiva Merja Zetterman. Merja myös tehnyt ison työn meidän sota-ajan kirjojemme eteen ja monessa muussa. Hyvin ääniä saivat myös Hämeen Vuoden yrittäjä Harri Frankberg, vilkasta ravintolaelämää Läyliäisten kylässä pyörittävä Ramandeep Singh ja nuori, kansainvälistä menestystä saanut haulikkoampuja Eetu Kallioinen. Hienoja ehdokkaita meillä riittää ja jokainen olisi varmasti osaltaan ansainnut tämänkin hienon arvonimen. Mutta ensi vuonna uudestaan ja toivottavasti uusiakin menestyjiä jälleen kuntamme saanut. Lopen Uupunut-äänestyksen tarkoituksena on siis palkita henkilö, joka on vuoden tai vuosien aikana uupumatta uurastanut kanssaihmistensä eteen. Hän on myös ollut ystävällinen ja pitänyt huolta Lopen maineesta.

Eduskunnassa nyt lyhyt tauko Suuren Valiokunnan kokouksen takia. Suuri Valiokunta juuri teki päätöksen, että Suomen pitää hakea poikkeus EU:n Ampuma-asedirektiiviin, koska se heikentäisi vapaaehtoista maanpuolustusta. Hyvä linjaus ja tästä ministereidemme pidettävä nyt kiinni.

Kello 18.08 ja pakko jatkaa täällä. Näin siis valitettavasti Heidi Kyrön ja Panssarisoittokunnan Joulukonsertti Lopen kirkossa jää nyt väliin, mutta onneksi sunnuntaina sitten Timotein konsertti samassa paikassa. Nyt eduskunnassa takana jo monta isoa budjetin pääluokkaa ja juuri käsittelimme sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan. Itse nostin esille rauhanturvaajamme ja pyysin sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylää viemään vielä maaliin STM:nkin osalta KriHa-Veteraaniohjelman. Sen puolustusministeriön osuudenhan jo viime kaudella puolustusministeri Carl Haglund kuntoon hoiti. Nyt kv-tehtävät ovat koko ajan mm. DAESH:n (ISIL, ISIS) ja Talebanin myötä vaarallisempia ja on tärkeää, että vakuutusturva ja takuu ja vakuutus hoidosta vaikeimmallakin hetkellä on taattu. Tässä asiassa en periksi annan ennen kuin asia on kunnossa.

Nyt salissa työ- ja elinkeinoministeriö ja tälläkin sektorilla töitä riittää koko ajan pahenevan työllisyystilanteen kanssa. Pitkä päivä venyy nyt pitkään iltaan.

12366440_10153821742926670_7315051962750490102_n….

Pitkä päivä. Keskustelut jatkuneet tuota lyhyttä päivän valiokuntien kokoustaukoa lukuunottamatta aamusta heti äänestysten jälkeen aina tänne yömyöhään asti. Aamulla tosin jo ennen eduskuntaa pidimme parituntisen Valtion Liikuntaneuvoston kokouksen Musiikkitalolla. Uusi VLN on aloittanut työnsä vauhdilla ja on hieno saada olla tämän porukan puheenjohtajistossa yhdessä Olympiavoittaja Tapio Korjuksen kanssa. Illalla vielä työ- ja elinkeinoministeriön nopeatempoinen keskusteluosuus ja sitten listapuheenvuoroja kahlaamaan läpi.

Eduskunnassa keskustelut jatkuvat... tässä työ- ja elinkeinoministeriön asioita.

Eduskunnassa keskustelut jatkuvat… tässä työ- ja elinkeinoministeriön asioita.

Kommentit