20. yittäjyyteni juhlavuotta juhlistaen – Tänään hehkutettiin Kaanaan moottoriradalla raklicross-kauden SM-finaalissa

Blogi, lauantaina 18.09.2021

Matti Alamäki ja rallicross.

Kaksikko, joka sulatti suomalaisten sydämet ja mursi ulkomaalaiskuskien unelmat rallicross-radoilla 80- ja 90-luvuilla. Vuosituhanteen taitteeseen tultaessa vauhdikas laji eli Suomessa hiljaiseloa palaten sitten ryminällä SRC-brändin alla 2000-luvun alussa. Silloinen nuorena selostajana sain kutsun toimia uuden sarjan selostajana ja täytyy sanoa, että ne SM-sarjan kaudet ympäri Suomen olivat kyllä ikimuistoisia ja mieleenpainuvia. Kun sitten 2007 nousin eduskuntaan, niin en enää kokonaisia useita viikonloppuja vuodessa vieviä sarjoja vastuulleni voinut ottaa, mutta jotain kuitenkin aina. Tänä heinäkuussa yritykseni Oy TeeHoo Ltd. täytti 20 vuotta ja lokakuun alussa saan sitten selostaa jo urallani 20. Suomen MM-rallinkin. Ja ajattelin, että hieman kotikuntani Lopen Yrittäjäjuhlassa sitten juhlistan tätä omaa yrittäjäuraani. Ollut tärkeä osa uraani – monessakin mielessä.

Tänään sitten pitkästä aikaa jälleen rallicrossin selostamossa. SM-kausi huipentui tänään Tampereen takana Kaanaan moottoriradalla ja hienoissa tunnelmissa huipentuikin. Oli mukava päästä jälleen selostamaan tiukkoja taistoja kuski kuskia vastaan ja onhan rallicross, kuten motorsport yleensäkin parasta paikan päällä.

Lämpimät onnittelut mestareille ja mitalisteille. Toivottavasti taas joku kerta mikin varteen pääsen teidänkin kanssa, mutta seuraavaksi sitten Secto Rally Finlandissa eli MM-rallia Jyväskylän Suurajojen upeilla teillä.

Kellonympäri matkassa eli taidan mennä sohvalle ja panna pitkälleen.

Ai niin, joku tuossa viestiä laittoi, että missä on rallicrossin ”juuret”?

No,ne juontavat vuoteen 1967, kun Iso-Britanniassa tv-ohjelmaan pyydettiin rallikuljettajia ajamaan suljetulla radalla rallicrossia vastaavaa kilpailua. Hyvä, että pyysivät…

Kommentit