18 vuotta yrittäjänä – Oy TeeHoo Ltd syntyi moottoriurheilun selostaja- ja toimittajatöitä varten

Blogi, torstaina 04.07.2019

18. vuotta siitä kun perustin oman yritykseni Oy TeeHoo Ltd. Nämä vuodet ovat antaneet paljon ja opettaneetkin. Kiitos kaikille! Ennen muuta Tarkkalan Penalle ja Timo Pulkkinen joita ilman en tälle tielle koskaan olisi päässyt. 🏆🏎🏍🏁

Heinäkuun 4. päivä muistuttaa minua aina siitä miten isossa roolissa maassamme on yrittäjyys. Perustin oman yritykseni Oy TeeHoo Ltd:n 4.7.2001. Tänään tuosta hetkestä on kahdeksantoista vuotta ja yritykseni toimii edelleen tosin tänäpäivänä nyt taas vain osa-aikaisena. Sellaiseksi se myös aikanaan syntyi, kun aloitin opettajantyöni rinnalla lähinnä viikonloppuisin toimia apuselostajana ja MTV3:n Motorforumin toimittajana Timo Pulkkiselle ja AKK-Sportsille. Valtava määrä tuli kierrettyä ralleja, jokkista ja monenlaista muuta. Isompi ensimmäinen selostajantyöni oli rallicrossin toisen tulemisen eli SRC-sarjan pääselostajaksi palkkaamiseni. Iso kiitos näistä monista kuuluu Lahden Teijolle ja TV-puolella Pulkkisen Timon lisäksi Jyrki ”Jyppe” Karille ja pian sen jälkeen myös Johanna Mykkäselle ja Jorma Hongalle. Myös monia sunnuntain Motorforum-vuoroja tuli tehtyä Anette Latva-Piikkilän kanssa ja kierrettyä eri moottoriurheilutapahtumia ympäri Suomen Pasin, Tomin, Juhan, Joken ja monen muun kuvaajan kanssa. Jossain vaiheessa yritykseni myös työllisti minut täysipäiväisesti ja antoi leipää myös alihankintojen kanssa aika isolle porukalle muitakin alantekijöitä. Parhaillaan tuotin mm. Enduron MM-sarjan TV-ohjelman ja myös muutamia kotimaan rallisarjojen tv-tuotantoja.

Tänään yritykseni toimii ns. harrastuspohjalta. Teen sen kautta jonkin verran selostajantöitä ja myös toimittajan töitä. Seuraavaksi tartun mikin varteen Suomen MM-rallin Neste Rallin kuuluttajana ja pääselostajana. Hienoja juttuja saanut kokea ja saan kokea edelleenkin.

Tänään, kun oma yritykseni Oy TeeHoo Ltd. juhlii 18. toimintavuottaan maassamme on yli 280 000 yritystä. Vajaa kaksi kolmasosaa näistä on minun tapaan yksinyrittäjiä ja loput toimivat myös työnantajina. Nämä yritykset työllistävät 1,4 miljoonaa ihmistä ja tuottavat veroja, joilla maksetaan palveluita kaikille. Koko 2000-luvulla maamme uudet työpaikat Suomessa ovat syntyneet pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

Yrittäjyys siis kantaa Suomea ja pitää rattaita pyörimässä. Siksi hieman huolestuneena olen seurannut nyt uuden vasemmistohallituksen aloittamia toimia. Tuntuu siltä, että yrittäjyyden merkistystä ei oikein tahdota ymmärtää. Yrittäjien määrä on kääntynyt myös loivaan laskuun ja tätä kehitystä ei pitäisi nyt ainakaan vahvistaa vääränlaisilla ratkaisuilla.

Churchill kuvasi joskus eri puolueiden ja ihmisten suhtautumista yrittäjyyteen kuvaavasti: ”Jotkut näkevät yksityisen yrityksen saalistavana tiikerinä, joka pitää ampua. Toiset näkevät sen lehmänä, jota pitää lypsää. Vain kourallinen ymmärtää, mikä se oikeasti on: väkevä hevonen, joka vetää koko vaunun.”

Mutta tänään nostan maljan pienelle omalle yritykselleni. Se on opettanut minulle paljon. Se on kasvattanut minua paljon. Ja se myös oli omalta osaltaan vaikuttamassa siihen, että tänään olen tässä ja minulla on maailman ihanin perhe.

….

Tänään julkaistiin myös tuorein Ylen gallup. Vaalilupausten ennätysmäinen pettäminen näkyy nyt jo kahden isomman hallituspuolueen kannatuksessa. Pääministeripuolueen kannatus on nyt lähes syöksyssä, kun kuukaudessa kannatuksesta on kadonnut peräti 1,3 %-yksikköä. Tässä näkyy varmasti se, että eläkeläiset ovat kiukkuisia luvatun 100 euron eläkekorotuksen sulamisesta ja myös vanhustenhoidossa ollaan pettyneitä, kun lisää henkilökuntaa ei ole tulossa eikä myöskään äänekkäästi luvattua 0,7 sitovaa hoitajamitoitusta. Demarit lupasivat, että se on vain muutaman tunnin työ ja yhden lauseen lisääminen lakiin, mutta nyt näyttääkin siltä, että ainakaan tällä hallituskaudella ei tätä lakia SDP halua saattaa voimaan. Ymmärrän pettymyksen sillä hoitajamitoituslupaus oli yksi keskeisimpiä minkä myötä demarit nousivat suurimmaksi puolueeksi.

Myös keskustan asema hallituksessa sinne kuulumattomana puolueena käy entistä tukalammaksi. Keskustan kannatus vajoaa rajusti ja enää 11,7% äänestäjistä äänestäisi keskustaa jos vaalit olisivat nyt. Vihreät on jo selvästi keskustaa suurempi puolue ja seuraavaksi niskaan näyttää hengittävän jo vasemmistoliittokin.

Oppositiopuolueista PS ja me kokoomus pidämme kannatuksemme ja itseasiassa hiuksenhienosti sitä myös lisäämme kuukauden takaiseen. Ja olen varma, että vaalilupausten pettämiset niin yrittäjille, opiskelijoille, opettajille kuin hoitoalanhenkilökunnalle ja työttömillekin syövät hallituspuolueiden kannatusta entisestään kun totuus puheiden ja tekojen välillä syksyn myötä selviää yhä useammille. Rinteen hallitus rikkoo tässä kovaa vauhtia vanhoja ennätyksiä.

Kello 21.50 ja mökillä. Järvenpään Ratsastuskeskus Ainossa hieno päivä Nation Cupin parissa. Palaan huomenna tunnelmiin lisää. Kannattaa mennä viikonloppuna katsomaan jos kalenterissa tyhjää.

Ja iso kiitos valtavasta määrästä onnitteluja liittyen yritykseni juhlapäivään! Vain yrittämällä Suomi pysyy liikkeellä ja kasvussa.

 

 

Kommentit