14. thDERBY-kilpailupäivä tänään Vaahteramäen Ratsutallilla – Hienoja vanhoja muistoja ja jälleen tulee uusia

Blogi, lauantaina 16.07.2016

Heinonen Timo SH021 Heinonen Timo SH022 Heinonen Timo SH023 Heinonen Timo SH024 Heinonen Timo SH026Tällä viikolla osa on jo varmasti saanut aivan tarpeekseen minun hevoskirjoituksista ja -päivityksistäni. Ymmärrän. Mutta tämä heinäkuun viikko on ollut minulle jo 14 vuoden ajan yksi odotetuimmista ja myös tärkeimmistä. Voisi sanoa, että todellinen lomaviikko niin miehelle kuin mielellekin. Viikko sai siis alkunsa siitä kun halusin päästä hevosten kanssa kisaamaankin ja kun en oikeisiin kilpailuihin heti päässyt niin päätin tehdä oman. Näin syntui yhDERBY – taistelu Timon Törpöstä ja syntyikin samalla perinne joka on kantanut jo 14 vuotta ja perinne joka kerää joka kesä tallille ystäväporukkamme. Joku on aina joskus ollut vuoden tai kaksi välistä pois, mutta tallin henki ja thDERBY syke vetää aina lopulta takaisin ja niin tänäkin vuonna kisassani on mukana hyviä ystäviä joita en kisassa ole muutamaan vuoteen nähnyt, mutta jälleen näen.

Leiritysviikko siis nyt jo takana ja torstain perinteiset ratatreenitkin ja se yksi kuuluisa ja tarpeeseen tuleva välipäiväkin. Ja tänään sitten thDERBY:n kouluratsastuskilpailu. Kilpailupäivän jälkeen sitten palaamme tänne Pekkalaan perinteiseen illanviettoon. Kiramin palju jo täytetty vedellä ja saunankin pesä odottaa sytyttämistä. Mukava päivä tulossa ja palaan täällä blogissani vasta huomenissa uudemman kerran.

Turkin tilannetta toki myös seurattu illalla, yöllä ja aamullakin. Sain viestejä Turkin Bodrumista ja nyt tilanne näyttää koko maassa ainakin hieman rauhoittuneen. Vaikka Turkissa on ehkä ollutkin demokratian toimivuuden ja läpinäkyvyyden kanssa ainakin hieman toivomisen varaan ja ehkä enemmänkin niin sotilasvallankaappauksia ei mihinkään toivo. Toivotaan kuitenkin, että tapahtumat saavat myös presidentti Erdoganin kunnioittamaan paremmin demokratiaa ja kansan tahtoa. Sitä Turkki nyt eniten tarvitsee ja luulen, että kansa on maassa kyllästynyt nykyiseen menoon, mutta sotilasvallankaappausta ei kansakaan muutokseen halunnut.

Seurataan tilanneta.

Kommentit