Torstai, 11.04.2013

Blogi, torstaina 11.04.2013

Aikainen torstai-aamu Lopella. Eilen Lammilta vasta myöhään kotiin ja tänään taas aamusta varhainen lähtö. Mutta onneksi kuitenkin tuo valonmäärä jo sellainen, että näkee ja jaksaa. Vaikka muuten kevään tulo näyttääkin tökkivän. Mutta kyllä se kevät sieltä tulee ja vielä jossain vaiheessa keikkuenkin. Tänään aamusta valiokuntiin. Ihan normipäivä siis luvassa ja sellaista nyt kaivannutkin.

Kiitokset vielä palautteesta liittyen eiliseen Valtion Liikuntaneuvoston kokoukseen ja esitykseemme tämän vuoden liikuntapaikkojen valtionavuiksi. Tyytyväisiä viestejä tuli niin Lapista kuin Helsingistäkin puhumattakaan omasta alueesta. Kanta- ja Päijät-Häme saivat monta tärkeää hanketta nyt listalle. Aiheesta siis lisää eilisessä blogissani ja myös täällä sivuillani Uutiset-osiossa.

Viestejä on tullut myös runsaasti esityksestäni liittyen ruuan alkuperän merkitsemisvelvoitteeseen. Itseasiassa yhtään kielteistä viestiä ei ole tullut mutta ehkä enemmän kuin koskaan myönteisiä. Se on hyvä merkki ja merkki nimenomaan siitä, että me haluamme tietää mitä ostamme ja mitä suuhun laitamme. Kun alkuperämerkinnät saadaan paketteihin selkeästi ja huolellisesti niin sen jälkeen voimme aidosti palata itse oman kulutuksemme herroiksi. Eli valita haluammeko ostaa kotimaista ruokaa vai ulkomaista jne.

Tämä on jo siksikin erittäin tärkeää, että jälleen eilen tuli uutta tietoa Euroopan lihasotkuista. Nyt vuorostaan makkaroista oli löytynyt sinne kuulumatonta lihaa eikä tällä kertaa edes hevosta. Näyttää siltä, että jopa Euroopassa on yleistä, että pakettiin laitetaan sitä mitä halvimmalla saa ja myydään se sitten asiakkaalle sellaisena mistä parhaan hinnan saa. Valitettavasti.

Pitkä päivä ja hetki sitten Espoosta Maapuolustuskurssin vuositapaamisesta kotiin. Mutta sitä ennen siis jo valiokunnat, työvaliokunta, ryhmäkokous ja kyselytunti ja täysistuntokin. Tänään vain lyhyellä kaavalla totean, että kyselytunnilla en äänen päässyt, mutta sen jälkeen kansallispuistokeskustelussa käytin useammankin puheenvuoron mm. puolustaen metsästyksen asemaa jatkossakin näillä perinteisillä metsästysmailla ja toisaalta myös kansallispuistojen suurta arvoa nykyisille ja tuleville sukupolville. Mutta aiheeseen palaan varmasti. Nyt kello jo kohta kymmenen ja huomenna aikainen herätys eli luovutan jo.

Kommentit