Yli 600 tukijan tukiryhmä kasvaa… Liity sinäkin mukaan!

Blogi, maanantaina 09.03.2015

Iiro ViinaneEduskuntavaalien kampanjani starttaa varsinaisesti tulevana viikonloppuna kun saamme eduskunnassa tämän kauden pakettiin. Minulle oli tärkeä periaate se, että ensin hoidetaan työt loppuun huolella ja sitten vasta ryhdytään kampanjoimaan. Ja pikku hiljaa kampanjani alkaa näkyä myös katukuvassa ja sen myötä käynnistämmekin uuden Vaalibongauksen. Tehtävänä siis ottaa kuva jostain eduskuntavaalikampanujaani liittyvästä ja ladata se vaikkapa omille Facebook-sivuille ja Instagramiin tunnisteella #timoheinonen. Vaaleihin asti on aikaa ja sitten arvomme voiton. Voittona siis toinen perheloma Holiday Clubin itsevalitsemaasi kylpylähotelliin. Eli ei muuta kuin kamera valmiiksi ja kuvaa lehtimainoksista, Vaali-Vitosta, kynistä, avaimenperistä, vaalikahviloilta tai ihan mistä vaan. Ja hyvä on muistaa sekin, että tässä kisassa jokainen ladattu kuva on yksi ”arpa”. Mitä enemmmän bongaat ja lataat niin sitä paremmat mahdollisuudet on voittaa.

Tukiryhmäni myös kasvaa hyvää vauhtia. Yli 600 hengen tukiryhmään on liittynyt jälleen uusia jäseniä ja toivon, että sinäkin voit lähteä mukaan. Se tapahtuu helposti täältä kotisivuilta: Liity tukiryhmään lomakkeella. Tervetuloa mukaan!

Nyt eduskuntaan hälytysvalmiuteen. Kaikki eivät kuulemma halua valiokunnissaan hommia hoitaa loppuun ja näin ollen varajäseniä tarvitaan. Ihmettelen.

….

Kokoomuksen valtuustoryhmä koolla. Hieno porukka ja hyvä henki.

Kokoomuksen valtuustoryhmä koolla. Hieno porukka ja hyvä henki.

Kello 19.14 ja Lopen kunnanvaltuusto reilussa puolessa tunnissa ohi. Isoja asioitakin listalla, mutta hyvä ja perusteellinen valmistelu avittaa, että asiat etenevät näin. Ja kertoohan se myös valtuustomme hyvästä yhteishengestäkin. Meidän Kokoomuksen valtuustoryhmä teki Anniina Luceniuksen johdolla valtuustoaloitteen missä esitetään yläkoulun opetusryhmien suurentamisen perumista. Saimme mukaan myös muutaman valtuutetun muista ryhmistä ja näyttää hyvin siltä, että voimme tämän vääntää vielä kevään aikana maaliinkin. Lisäkuluja tästä ei käytännössä tule sillä ryhmien suurentamispäätös toisaalta leikkaa meiltä valtion POP-tuen.

Mielenkiintoisen asiana valtuusto päätti tänään antaa teknisellelautakunnalle 60 000 euroa lisätalousarviona Elmolan liikuntahallin lattian kunnostamiseen ja valaistuksen uudistamiseen. Keskustasta esitettiin määrärahan hylkäämistä, mutta onneksi äänestyksessä enemmistö oli korjauksen kannalla. Nyt vanhaa parkettia ei enää hiotakaan vaan se korvataan modernilla matolla ja valaistuskin muutetaan LED-valoiksi. Urakka etenee nopealla aikataululla ja tekninenlautakunta tekee jo seuraavassa kokouksessaan päätöksiä. Urheilumiehenä tyytyväinen ja iso kiitos asiaa vääntäneelle Lähteen Jonille.

 

Ammattikouluverkkoo ja lukioverkkoon ei kajota.

Eduskunnan sivistysvaliokunta käsitteli siis tänään hallituksen esitystä (HE 306/2014 vp) laeiksi lukiolain, ammatillisesta peruskoulutuksesta annetun lain, ammatillisesta aikuiskoulutuksesta annetun lain sekä vapaasta sivistystyöstä annetun lain muuttamisesta. Valiokunta keskeytti toisen asteen järjestämislain käsittelyn. Minulle uutinen oli hyvä. Vaikka suoranaisesti ei esitys ollutkaan se, että pieniä lukioita lopetettaisiin tai muutenkaan opetusverkkoa karsittaisiin niin pahaa pelkäsin, että esitys olisi lopulta sitä tarkoittanut. Siis hallintoa oltaisiin yhdistetty ja helpolla sellaisessa suurfuusiossa pienet yksiköt joutuvat alasajoon. Itse pidän tärkeänä, että pienet lukiot säilyvät ja pystymme turvaamaan lukio-opetuksen koko maassa lähipalveluna ja että ammattikouluverkko säilyy kattavana. Itse en siis tästä asiasta pettynyt vaan olin tyytyväinen. Ja toisaalta en ymmärtänyt sitäkään, että miksi kaikkien hyvien ja toimivien yksiköiden olisi pitänyt hakea lupiaan uudestaan. Se olisi ollut todellakin turhaa paperityötä ja byrokratiaa vain. Ja itseasiassa opetusministeri Krista Kiurun johdolla laki oli vielä luvattoman huonosti valmisteltukin. Laitetaan nekin rahat koulutukseen.

Olen OAJ:n kanssa samaa mieltä, että ”Nyt koulutuksen järjestäjien pitää alueilla yhdessä varmistaa, että ne täyttävät nykyisen lain edellytykset: talous on kunnossa, koulutukselle on tarvetta, ja sen laadukkaasta toteuttamisesta vastaavat kelpoiset opettajat.”

OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkainen totesi tänään, että ”Lukioiden ja ammatillisten oppilaitosten verkkoa on jatkossa tarkasteltava kriittisesti jatkossakin, mutta muutokset voidaan tehdä ilman uutta lakiakin”.

Huomenna eduskunnassa jatkamme. Ja tässä vielä tämän viikon jakso Politiikan Värisuorasta:

Kommentit