Yli 200 poliittista vitsiä koossa ”Palaute ollut posiitivista ja hymyilevää”

Uutiset, lauantaina 27.10.2007

Kansanedustaja Timo Heinonen aloitti poliittisten vitsien keräämisen jo ennen kansanedustajakseen valitsemistaan. Vuoden aikana kotisivuille on kerääntynyt jo yli 200 vitsiä ja monesta vitsistä useampia erilaisia toisintoja. Vitsiarkisto kasvaa koko ajan ja palaute on ollut yksinomaan positiivista.

– Lähtökohtani oli se, että ”lisäämme sivulle vain hauskoja, fiksuja ja mukavia vitsejä. Ei vitsin ole tarkoitus aiheuttaa mielipahaa vaan vain mielihyvää. Hymyä.” Tämä tavoite on toteutunut ja palautetta, naurua ja hymyä on riittänyt, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen 200 vitsin rajapyykin rikkouduttua.

Kahdessadas vitsi kertoi presidentti Martti Ahtisaaren presidenttikaudesta ja Vitsiniekan lähettämä vitsi kuuluu näin: ”Sanelma Vuorre, joka opastaa kaikkia hyvään käytökseen halusivat nämä tai ei, kysyi presidentti Martti Ahtisaarelta:
– Herra presidentti, onko mielestänne korrektimpaa juoda olutta lasista vai pullon suusta?
– Tietysti pullon suusta. Silloinhan on koko ajan pakko pitää kiinni etiketistä.”

Uusimmat vitsit sinivihreästä hallituksesta

Vitsiarkisto pitää sisällään vitsejä eri vuosikymmeniltä ja monesta vitsistä on erilaisia toisintoja eri puolueiden näkökulmista ja eri poliitikkojenkin näkökulmista.

– Ehkä se kuuluu tähän vitsimaailmaan, että aina jokainen vääntää vitsin itselleen parhaaseen malliin ja nauraa sitten hyvin. Samalle vitsille hieman eri muodossa nauretaan sitten vasemalla ja toisenlaiselle toisinnolle oikealla, kertoi Heinonen yhtä esille noussutta vitsien puolta.

Tuoreimmat vitsit ovat syntyneet keväällä 2007 aloittaneen Matti Vanhasen II hallituksen eli ns. sinivihreän hallituksen toimikaudella. Yksi niistä antaa hallitukselle uuden nimen ”Kolmen suuren hallitus”. Vitsin mukaan kaksi niistä on Sirkka-Liisalla ja yksi Ikellä.

– Tämä vitsin kuulin tällä viikolla eduskunnassa. Taisi olla eduskunnan legendaarisen kuppilan antia, hymyili Heinonen ja kertoi, että vitsien ympärille on suunniteltu myös jotain muutakin.

– No katsotaan ja kerrotaan siitä myöhemmin lisää, jätti Heinonen asian avoimeksi.

Vitsit löytyvät Timo Heinosen kotisivuilta osoitteesta www.timoheinonen.fi Vitsit osion alta.

Kommentit