Ylen Uutisten puoluegallup: Kokoomus jatkaa karkumatkaa

Uutiset, perjantaina 28.11.2008

Ylen Uutisten Taloustutkimuksella teettämä puoluekannatusmittaus marraskuulta kertoo Kokoomuksen jatkavan ylivoimaisesti maan suurimpana puolueena. Nyt kokoomusta äänestäisi 23,5 prosenttia suomalaisista, kun sekä keskusta ja demarit joutuvat tyytymään 21,6 prosentin kannatuksiin. Uusimpaa tutkimukseen haastateltiin lähes 4000 suomalaista marraskuun aikana. Tutkimuksessa mitattiin eduskuntavaalikannatusta syksyn kuntavaalimittausten jälkeen.

Merkille pantavaa tuoreimmassa tutkimuksessa on keskustan alamäen jatkuminen. Myös SDP:n suosio junnaa pohjalukemisessa. Vihreiden kannatus on tutulla kymmenen prosentin tietämillä ja Vasemmistoliiton alamäki jyrkkenee ja perussuomalaisten ylämäki jatkuu. Soinilaisia kannatti marraskuussa jo yli kuusi prosenttia suomalaisista. Kristillisdemokraatit kuuluvat alamäen puolueisiin. KD:n kannatus jäi nyt jo alle neljän prosentin.

– Mielenkiintoisin on tietenkin suurten asetelman jälkeen tuo kristillisdemokraattien alamäki. Kuukaudessa puolueen kannatuksesta on hukkunut yli prosentti. Samaan aikaan perussuomalaiset ovat lisänneet kannatustaan yli prosentilla. Mielenkiintoista jatkuu näiden kahden trendi samanlaisena myös loppuvuonna, pohti kansanedustaja Timo Heinonen ja totesi, että kokoomuksessa jatketaan työtä kannatuksen ansaitsemiseksi jatkossakin. Joulukuuksi on jo sovittuna suuri maanlaajuinen glögikiertua ja ensi vuotta värittävät Toivotalkoot ja Kokokoomus Kuuntelee -kiertueet.

– Nämä on tätä työtä. Tietenkin tärkeintä on se, että teemme eduskunnassa ja kunnissa hyviä kokoomuslaisia päätöksiä. Se näkyy ihmisten arjessa.

Kommentit