Ylen gallup nosti Kokoomuksen uusiin ennätyslukemiin – Lähes joka neljäs suomalainen kannattaa kokoomusta

Blogi, torstaina 20.01.2022

Taloustutkimus haastatteli yli 3 158 ihmistä, joista kantansa ilmoitti 2 083. Haastateltavilta kysyttiin, minkä puolueen ehdokasta he äänestäisivät, jos aluevaalit olisivat nyt ja lähes joka neljännen vastaus oli Kokoomus. Kokoomuksen kannatus vankistui edelleen ja nyt se kirjataan luvuin 22,4%. Nousua edellistä +0,6%-yksikköä, kun samaan aikaan pääministeri Sanna Marinin johtama SDP menetti kannatustaan ja putosi jo vain 18% kannatuksiin. Taloustutkimus teki Ylen tilaamaan gallupiin haastattelut 27.12.2021–18.1.2022 ja mukana ei ollut helsinkiläisiä, sillä he eivät äänestä näissä vaaleissa. Mittauksen virhemarginaali on 2,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Erittäin mielenkiintoinen lähtöasetelma siis tuleviin aluevaaleihin.

Meidän puheenjohtajamme Petteri Orpo on onnistunut erinomaisella tavalla terävöittämään viestiä ja olennaista aluevaalien TV-tenteissä ja kampanjamme kaiken kaikkiaankin on saanut erinomaisen hyvän vastaanoton. Toinen toistaan mahtavampia ja suurempia lupauksia on kyllä riittänyt hallituspuolueidenkin puheenjohtajilta, mutta aika vähälle huomiolle on heidän velkarallissaan jäänyt jälleen se, että riittääkö rahat? Pääministerin ja muiden ministereiden vastaukset, että rahat otetaan budjettikirjasta, kuvastavat vain sitä miten irti reaalitaloudesta ja vastuullisesta taloudenpidosta he elävät. Ja tulette muuten näkemään aluevaalien jälkeen jälleen aikamoista velkarallia, kun Marinin vasemmistohallitus pitää itseään kasassa jakamalla velkarahaa toisilleen. Mutta palataan siihen myöhemmin.

Nyt lähtötelineet aseteltu hyvin aluevaaleihin ja tästä on hyvä jatkaa kampanjan loppukiriin. Trendit näkyvät hyvin alla olevassa Ylen gallupin tuloksissa ja suluissa siis muutos edelliseen mittaukseen:

Kokoomus 22,4% (+0,6)

SDP 18,0% (-0,9)
Keskusta 17,7% (+2,4)
Perussuomalaiset 14,3% (-3,3)
Vasemmisto 8,1% (-)
Vihreät 7,4% (-0,2)
RKP 5,0% (+1,1)
KD 3,7% (3,9)
LN 1,8% (-0,2)
Muut 1,9% (+0,1)

Ja totta, onhan tuo perussuomalaisten käyrä nyt mielenkiintoinen. Puolue on menettänyt itse vaalikampanjoinnin aikana kannatustaan peräti -3,3%-yksikköä eli parin Liike Nytin verran. Ei näytä siis toimivan se, että vaalikampanjassa ja vaalitenteissä puhuu kaikesta muusta kuin siitä mistä vaaleissa on kyse. PS:n seikkailut näyttävätkin satavan meidän ja keskustan laariin, joka on hyvin lisännyt maakunnissa aluevaalikannatustaan.

Mutta oma kampanja ja siihen keskittyminen. Se on ollut minun ohjenuora aina kaikissa vaaleissa joihin olen osallistunut. Ei vilkuilla sivuille eikä muiden kampanjoihin vaan tehdään omaa työtä huolella ja määrätietoisesti. Ja nytkin viesti on selvä: Vastuullisuutta ja välittämistä.

Tänään OmaHäme 2022 Facebook Livessä Tiina Seppälän vieraana muuten paloesimies Tero Kupiainen Janakkalasta. Puhutaan siis aluevaalien yhdestä tärkeästä kokonaisuudesta eli palo- ja pelastustoimesta. Suoralähetys alkaa FB:n puolella illalla kello 18.00.

Illan teemana siis tuttu toteamukseni:

”Palo- ja pelastoimea ei hoideta etänä eikä diginä. Ne pitää olla siellä missä sattuu!”

….

Kello 23.04 ja aika kiittää tästä päivästä.

Illalla erittäin hyvän vastaanoton saanut OmaHämeen Facebook Live Tero Kupiaisen kanssa. Oli mielenkiintoista päästä keskustelemaan Teron ja Seppälän Tiinan kanssa palo- ja pelastustoimen tulevaisuudesta osana aluehallintoa ja kuulla myös alaa erittäin hyvin tuntevan paloesimiehenä toimivan Teron ajatuksia. Tehtävää näyttää tälläkin osa-alueella siis riittävän ja lupaan tehdä.

Iso kiitos siis Terolle ja kiitos myös kaikki jaksot vetäneelle Tiinalle. Sarja sai paljon katselijoita ja erittäin paljon palautetta ja aikaan myös hyvää keskustelua.

Ja olihan illan Ylen vaalitenttikin mielenkiintoista katseltavaa tai oikeastaan kuunneltavaa. Ei ole yhtään ihme, että Petteri Orpon johdolla olimme aamunkin gallupissa ykkösenä. Vastuullinen ja välittävä viesti ja ennen muuta maalaisjärkeä ja jalat maassa. Huomenna Petteri tuleekin Hämeeseen. Itse en nyt pahan koronatilanteen takia osallistu yleisötilaisuuksiin, mutta Petterin kanssa kuitenkin huomenna Hämeenlinnassa vähän aluevaalijuttuja. Palataan niihin.

 

 

 

 

 

Kommentit