Yle Uutisten tutkimus: Sauli Niinistö omaa luokkaasa pressapelissä

Uutiset, tiistaina 26.01.2010

Yle Uutisten Taloustutkimuksen presidenttigallup ei löydä eduskunnan puhemies Sauli Niinistölle minkäänlaista vastusta presidenttipelissä. Lähes puolet suomalaisista nimeää tällä hetkellä Niinistön mieluisimmaksi presidentiksi, kun muut nimet jäävät muutamaan prosenttiyksikköön. Kakkospaikankin ottaa tosin kokoomuslainen, kun ulkoministeri Alexander Stubb sai kansalaisista 6,5 prosentin tuen lyöden mm. pääministeri Matti Vanhasen jonka kannatys on 4,5 prosenttia.

Niinistön, Stubbin ja Vanhasen takana tulevat Paavo Lipponen 4%, Erkki Tuomioja 3,8%, Jorma Ollila 3,7%, Heidi Hautala 3,6% ja Olli Rehn 3,1% lukemilla. Alle kolmen prosentin kannatukseen joutuvat tyytymään niin Erkki Liikanen, Anneli Jäätteenmäki kuin myös Paavo Väyrynekin.

Tutkimuksessa kysyttiin myös sijoituksia viiden mieluisimman ehdokkaan listalle ja tässä Niinistön nimesi 69 prosenttia vastaajista ryhmäänsä. Toiseksi mieluisin oli Stubb, jonka mainitsi 43 prosenttia vastanneista ja heidän takanaan tulivat Olli Rehn 30 prosenttia, Jorma Ollilla 28 ja Jyrki Katainen 23. Puoluejohtajasarjan hännän huippuna tulee SDP:n Jutta Urpilainen neljän prosentin lukemillaan.

Sen sijaan Urpilainen nousee kohti kärkeä, kun kysytään epämieluisinta ehdokasta. Ykkönen inhokki listalla on Väyrynen 43 prosentilla ja kakkosena heti Urpilainen 38 prosentin kannatuksella.

Yle Uutiset teetti tutkimuksen Taloustutkimuksella 13.-18.1.2010. Tutkimukseen haastateltiin 2183 suomalaista ja virhemarginaali on kaksi prosenttiyksikköä ylös- tai alaspäin.

Kommentit