Yksi maamme vanhimmista – Lopen Kokoomus 90 vuotta juhlat lähestyvät

Uutiset, sunnuntaina 18.01.2009

Lopen Kokoomus täyttää tammikuussa 90 vuotta ja pitkää ikää juhlitaan Ystävänpäivänä lauantaina 14.2.2009 monella tavalla. Kansallinen Kokoomuspuolue perustettiin joulukuun 9. päivä vuonna 1918, eli vuoden verran kansallisen itsenäistymisemme jälkeen. Loppilaiset olivat aktiivisia jo itse emopuolueen perustamisessa ja näin ollen Loppi sai yhtenä ensimmäisistä kunnista myös oman yhdistyksen. Lopen Kokoomus perustettiin 26.1.1919.

– Lopen Kokoomuksen historia on pitkä ja tapahtumarikas. Olemme nyt keränneet vanhaa materiaalia kokoon. Paljon on löytynyt, mutta paljon on myös hukassa. Toivotaan, että tämä juhlavuosi myös kartuttaa arkistoamme, totesi viimeiset kahdeksan vuotta Lopen Kokoomusta johtanut kansanedustaja Timo Heinonen.

Merkittävä osa vanhasta arkistosta oli hyvin tallennettuna yhden entisen kokoomuksen puheenjohtajan Kari Koukun toimesta, mutta vuosikymmenten materiaalit ovat kuitenkin edelleen hukassa.

– Hienoa oli se, että yhdistyksemme aito perustamiskirja kuitenkin on tallessa. Tuore sihteerimme Tiina Seppälä löysi sen puolueemme keskusarkistosta. Näin tiedämme yhdistyksemme perustajat ja voimme juhlapäivänä kunnioittaa myös heidän muistoaan hautakäynnillä, kertoi Timo Heinonen.

Ystävänpäivän Kokoomusjuhlat käynnistyvätkin perustajajäsenten hautojen kunniakäynnillä. Lopen haustausmaalle kutsutaan mukaan kaikki entiset Lopen Kokoomuksen puheenjohtajat ja muutkin mukaan haluavat kokoomusvaikuttajat. Myös perustajajäsenten sukulaisia toivotaan mukaan. Kunniakäynnille kokoonnutaan Lopen Kukkakaupan pihaan 14.2. kello 11.45. Lopen Kokoomuksen Kansallisseurana perustivat aikanaan Ossia Yrjö-Koskinen, Lauri A. Yrjö-Koskinen, Mikko Ilkka ja Aino Eskola.

Juhlakokous ja vastaanotto valtuustosalissa

Juhlapäivä jatkuu Lopen kunnantalolla juhlakokouksella kello 13.00. Valtuustosalissa pidettävän yleisen juhlakokouksen jälkeen virallinen vastaanotto on samassa paikassa kello 13.30-14.30.

– Juhlakokoukseen toivomme jo paikalle väkeä ja vastaanotolle ovat tervetulleita kaikki jotka haluavat 90-vuotista Lopen kokoomusta onnitella, kertoi Lopen Kokoomuksen sihteeri Tiina Seppälä.

Kukkien ja lahjojen sijaan Lopen Kokoomus toivoo kartutettavan yhdistyksen tiliä 126430-101934. Lahjarahat tullaa käyttään loppilaisten nuorten yhteiskunnallisen vaikuttamisen tukemiseen.

Iltajuhlassa kovan luokan juhlapuhuja

Varsinainen 90-vuotisjuhla järjestetään Puotinkulman Timjamissa kello 18.00 alkaen. Iltajuhla alkaa virallisella juhlaosuudella jossa kuullaan mm. Naiskuoro Timoteitä ja muisteloita Lopen kokoomuksen historian varrelta. Ansiomerkkien jaon lisäksi juhlassa kuullaan merkittävän kokoomusvaikuttajan pitämä juhlapuhe.

– Olen äärimmäisen iloinen, että olemme saaneet tämän luokan vieraan Lopelle. Olemme siitä ylpeitä, totesi Timo Heinonen, mutta kertoi henkilön nimen paljastettavan vasta helmikuun alussa.

Timjamin 90-vuotisjuhlan iltaohjelmaan kuuluu myös ohjelmallinen illallinen jonka yhteydessä esiintyy mm. hauholainen Jouni Lehtonen, joka esittää Puntilan isäntää sekä close-up-taikuri Risto Leppänen. Ilta jatkuu tanssimusiikin parissa, kun lavalle nousee Petri Lindberg Päivi Siivosen orkesterin kanssa. Iltajuhlan illalliskortteja ´a 40 euroa voi varata sähköpostilla lopen.kokoomus@gmail.com tai puhelimitse Timo Heinoselta 050-5122 760.

– Illalliskortteja on jo varattu erittäin hyvin. Tavoitteenamme on, että saamme saliin vielä hieman lisää paikkoja, että kaikki halukkaat mahtuvat mukaan. Mutta kannattaa kyllä mahdollisimman pikaisesti toimia, kertoi Timo Heinonen.

Kommentit