Vuoden Naiskuoro Timotei vauhdittamassa kampanjaani – Petterin kanssa kampanjapäivä Lahdessa

Blogi, tiistaina 09.04.2019

Vauhdikaspäivä oli tämäkin. Aikainen herätys ja kampanja liikkeelle Lahdessa. Tänään Kokoomus-rekkamme oli siellä ja silloin paikalla myös totta kai Petteri ja minäkin.

Aurinko ei tänään meitä hellinyt, mutta se ei menoa haitannut. Hyvä henki kentällä ja myös tuoreimmat gallupit ja vaaliennusteet Hämeestä rohkaisevia. Mutta jokainen ääni nyt kuitenkin todella tärkeä, sillä aina on se vaara, että liian moni pitäisi minua ns. muka varmana läpimenijänä ja siihen väärään olettamaan on moni kokenut konkarikin kompastunut. Eli toivon sydämestäni, että ette kukaan tähän luota vaan nyt kaikki äänet uurnaan ja katsotaan sitten mihin se osaltani riittää.

Puheenjohtajamme Petteri Orpo on tehnyt erinomaisen hyvää ja vastuullista kampanjaa ja olen erittäin tyytyväinen, että meiltä ei olla lähdetty katteettomien lupausten teille. On mukavampi olla ensi vaalikausi, kun pystyy tekemään sen mitä on luvannut. Näin ei muuten SDP:n Antti Rinne pysty toimimaan ja näen jo silmissäni millainen mekkala eduskunnassa on kun Rinne on pettänyt lupauksensa 100€ korotuksesta eläkeläisille tai 4000 uudesta hoitajasta jne. Ja se huuto muuten kolahtaa myös syyttömiin on sitten hallituksessa demareiden kanssa ketä tahansa. Ja luulen, että SDP osaa kyllä syyn vierittää sitten juurikin sen hallituskumppanin niskaan tyyliin: ”Kyllä me olisimme sen tehneet, mutta muut estivät”. Lukekaapa tämä vaikka ensi syksynä niin luulen osuneeni oikeaan.

Toki onneksi vielä on mahdollista äänestämällä vaikuttaa ja yritetään saada tähän maahan mieluummin Kokoomus-johtoinen hallitus kuin SDP:n Antti Rinteen johtava vihervasemmistolainen hallitus. Kauhunsekaisesti sitä ovat monet nyt vaalitoreilla tulleet päivittelemäänkin ja minusta aivan syystäkin. Talous voidaan nyt kääntää negatiiviseksi vain muutamilla väärillä ratkaisuilla ja samalla työttömyys kasvuun. Jos työllisyysaste putoaa nykyisestä 72,3% prosenttiyksiköllä alaspäin niin se tarkoittaa miljardin aukoa lisää julkiseen talouteen. Kaksi prosenttiyksikköä kahta jne. Onneksi voi valita toisenkin suunnan eli työllisyyden vahvistamisen ja silloin jokainen prosenttiyksikkö ylöspäin kohti sitä 75% työllisyysastetta tarkoittaa miljardin lisätuloa julkiseen talouteen. Tämän takia hyvät ystävät tämä työllisyys ja työntekeminen on tämän maan menestyksen ja hyvien palveluiden kulmakivi tänään ja huomennakin.

Vain nousemalla sinne 75% tai jopa suurempiin työllisyysasteisiin voimme lisätä rahaa ja resursseja moneen sinänsä tärkeään ja todella tarpeelliseen paikkaan. Siksi kaikki päätökset pitää ajatella nyt työn kautta eli niin lisäävätkö ne tähän maahan työtä ja työllisyyttä vai vähentävätkö ja pahentavat työttömyyttä.

Petterin kanssa ensin antoisa päivä siis Lahdessa ja sieltä sitten Hausjärven Ryttylän kautta Lopelle missä tänään juuri vuoden kuoroksi valittu Lopen Timotei esiintyi Vaalikahvilallani ja vielä illaksi sitten lastentapahtumaan HoPLopiin. Eikös siinä nyt yhdeksi päiväksi ollut menoa ja meininkiä.

Huomenna eduskunnassa vaalikauden päättäjäiset ja hienoa kuulla jälleen Tasavallan presidentti Sauli Niinistön puhe istuntosalissa. Ja iltapäivällä sitten Hämeenlinnaan missä Kokoomusrekan seuraava pysähdys ja illalla Riihimäen vaalikahvilalla Erkki Liikanen ja vielä Riksun Vaalipaneeli sen perään Laurellilla.

Niin ja tuo maanantain Alma Median gallup lupailee hyvää. SDP putosi alle 20 %:n ja nyt olemme Demareiden kanssa virhemarginaalin sisällä. SDP kannatus nyt enää 19,6% ja kaikki puolueet siis alle 20 prosentin rajan.  Jos näin menee vaaleissakin niin lienee ensimmäinen kerta maamme historiassa? Ja hallitusneuvotteluista tulee vaikeat.

Ykköspaikka siis edelleen meille täysin mahdollinen. Viime kerralla petrasimme vastaavasta mittauksesta vaalipäivään 2%-yksikköä. Jos näin nytkin niin sehän estäisi Rinteen vihervasemmistohallituksen syntymisen aika tehokkaasti. Olisitko samaa mieltä, että se sopisi myös sinulle? Äänestetään siis gallupit kumoon ja talouskasvulle ja vastuulliselle talouspolitiikalle jatkoa!

Kommentit