”Vorssan Päiväkahvit” veti ennätysyleisön – Keskusteluissa Kakkostie ja käännetty ALV

Uutiset, maanantaina 04.04.2011

Kansanedustaja Timo Heinonen ylätettiin täydellisesti huhtikuun alun Vorssan Päiväkahveilla. K-Marketin Pikku-Anttiin tuli kahviväkeä ennätysmäärä ja kahvilassa kannettiin lisää kahvia ja pasteijoita pöytään. Timo Heinonen oli tyytyväinen päivän antiin.

– En uskaltanut tällaista odottaa. Kahvia meni kuutisenkymmentä kuppia hetkessä ja lisää piti pöytään laittaa, kertoi Timo Heinonen päivällä matkalla Forssasta Yleisradiolle Ajantasan valtakunnalliseen haastatteluun.

Pikku Antti kahvilassa keskusteltiin tänään useammassakin pöydässä Valtatie kakkosen remontista, mutta ison osan keskustelussa sai myös rakennusalalla nyt käyttöönotettu ns. käännetty alv.

– Yrittäjät tulivat tuomaan terveisiä ja huolensa siitä, että nyt kukaan ei tiedä miten asian kanssa pitäisi toimia ja mitä se koskee. Verottaja kuulemma pompottelee vastuuta muille jne. No me otimme samantien puhelinyhteyden valtiovarainministeriöön ja välitimme viestin ja toivotaan, että asia saadaan nyt kuntoon. On tärkeää, että tämä ei haittaa kohtuuttomasti rehellisia alantoimijoita. Tällaisissa jutuissa on aina se vaara, totesi Timo Heinonen.

Heinonen kertoi tehneensä valtatie 2:sen remontista useammankin talousarvioesityksen eduskunnassa ja viimeisenä vääntönä tälle vuodelle tielle saatii lisärahoitusta.

– Minusta on tärkeää, että tuo nyt keskeneräinen remontti laitetaan kuntoon. Se oli hyvä vääntö Ojansuun Kirsiltä ja Katajan Sampsalta kanssani että saimme nyt tälle vuodelle lisärahaa ja korjaustyöt jatkuvat, mutta vielä tälläkään tietä ei kuntoon saada, kertoi Timo Heinonen ja muistutti, että tämän jälkeen Hämeessä kärkeen pitää nostaa pääradan välityskyvyn rinnalla Lahden eteläinen kehätie, kantatie 54 ja valtatiet 10, 12 ja 24.

– Meidän on pidettävä näitä hankkeita nyt esillä. On tärkeää, että saamme myös tänne Hämeeseen eri puolille liikennehankerahaa, painotti Heinonen ja kertoi itse esittäneensä nyt myös omaa isompaa hanketta pienempien valtionteiden peruskorjauksiin.

Kommentit