VLN:n Timo Heinonen: Valtion Liikuntaneuvosto esittää Riihimäen jäähallille ja Pullerin Urheilutalolle valtiontukea

Uutiset, keskiviikkona 10.04.2013

Valtion Liikuntaneuvosto käsitteli vuoden 2013 Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustuksia kokouksessaan keskiviikkona 10.4. Avustettavien hankkeiden listalle valikoitui lopulta 30 hanketta eri puolilta Suomea ja hankkeet saavat yhteensä yli 16,6 miljoonaa euroa. Hämeestä tuettavien hankkeiden listalle nostettiin Hämeenlinnan uusi Urheilutalo ja Ahveniston maauimalan peruskorjaus, Riihimäen uusi jäähalli sekä Hartolan liikuntahalli ja Nastolan uimahallin peruskorjaus.

– Nyt saimme listalle useammankin erittäin tärkeän hankkeen. Itse toivon, että nämä hankkeet nyt lähtevät kunnissa liikkeelle. Esimerkiksi Hämeenlinnan Pullerin uuden Urheilutalon ja Riihimäen uuden jäähallin tarve ovat sellaiset, että niiden ei pidä antaa enää odottaa, totesi Valtion Liikuntaneuvoston rakentamisjaoston puheenjohtaja Timo Heinonen kokouksen jälkeen. VLN:n esitys etenee seuraavaksi Opetus- ja kulttuuriministeriöön.

Hämeenlinnan urheilutalo saa 750 000 euroa ja Ahveniston maauimala hieman suunniteltua enemmän eli 710 000 euroa. Riihimäen jäähallille esitetään VLN toimesta 750 000 euroa ja Hartolaan tänä vuonna 250 000 euroa ja varauksena vuodelle 2014 370 000 euron jatkotuki ja Nastolaan 800 000 euroa.

– Lisäksi esitämme tälle vuodelle Lahden HS97 mäelle valtiontukea valtakunnallisena hankkeena ja alueellisten pienempien hankkeiden listalla on lukuisia hankkeita eri puolelta Kanta- ja Päijät-Hämettä. Toivottavasti ne saavat myönteisen päätöksen ELY: käsittelyssä, kertoi Heinonen.

Valtakunnallisesti esitetyistä hankkeista 14 on uudisrakentamishankkeita ja 16 peruskorjauskohteita. Lisäksi pienempii alueellisiin hankkeisiin varattiin yhteensä yli 7,6 miljoonaa euroa. Tämän rahan käytöstä vastaa alueelliset ELY-keskukset.

Kommentit