Vladimir Putinin seuraava tapaaminen on järjestettävä Haagissa

Blogi, keskiviikkona 02.03.2022

Putinin sota on edennyt nyt sellaiseen vaiheeseen, missä Venäjä syyllistyy diktaattorinsa Vladimir Putinin käskemänä sotarikoksiin. Tiistaina kerrottiin, miten Venäjän joukot olivat iskeneet Harkovan ja Mariupolin siviilikohteisiin tykistötulella. Hyökkäyksissä on kuollut myös naisia ja lapsia.

Kuvakaappaus twitteristä

Ihmisoikeusjärjestöt ovat syyttäneet Venäjää myös muun muassa rypälepommien ja termobaarisen aseen käytöstä. Näissä termobaarisissa pommeissa on siis sisällä kaasuuntuvaa nestettä, metallihiukkasia varmistamaan kaasupilven todella korkean kuumuuden ja pitkäkeskoisuuden sekä sytytyspanos. Näiden julmien pommien painevaikutus on nopea ja murskaava. Itseasiassa Venäjän voimakkain termobaarinen pommia on kutsuttu ”kaikkien pommien isäksi”. Rypälepommit ovat taasen tietynlaisia kuorma-ammuksia mitkä levittivät laajalle alueelle paljon pienempiä niin sanottuja tytärpommeja. Näistä usein viidennes jää maahan räjähtämättöminä kylvämään tuhoa vielä pitkään.

Venäjä näyttää siis iskeneen tarkoituksella siviilikohteisiin. Jos näin on, niin toimet täyttävät sotarikoksen tunnusmerkit ja rikkovat kansainvälistä oikeutta. Tämän hetkiset tiedot siviiliuhrien korkeista määristä tukevat tätä eivätkä sitä, että iskut olisi tehty edes sellaisella vastuullisuudella, mitä sodassakin on totuttu edellyttämään ja myös noudattamaan.

Onkin selvää, että seuraava Vladimir Putinin tapaaminen muualla kuin Venäjällä on syytä järjestää Haagissa.

”Yhdessä asiassa Putin onnistui. Hän halusi luoda koko maailman kunnioittaman presidentin, jolle kaikki kumartaa. Harmi vain hänen kannaltaan, että se pressa on Ukrainassa.”

Yhdessä asiassa Vladimir Putin onnistui. Hän halusi luoda koko maailman kunnioittaman presidentin, jolle kumartaa kaikki. Harmi vain hänen kannaltaan, että se presidentti on Ukrainassa.

Eduskunnassa työt ovat jatkuneet näiden asioiden parissa. Yllättäen viikkojen ohjelmat ovat muuttuneet taas 180 astetta ja nyt osoitteena on yleensä aamuisin aina ensimmäisenä suojatilat.

 

Kommentit