Virtuaalinen Luokkaretki Eduskuntaan

Uutiset, sunnuntaina 03.05.2020

Kokoomuksen kansanedustaja ja ennen kansanedustajan uraansa luokanopettajana toiminut Timo Heinonen julkaisee maanantaina 4.5.2020 uuden Virtuaalisen Luokkaretken Eduskuntataloon. Joka kevät eduskunnassa käy tuhansia koululaisia kevään luokkaretkillä. Vuoden aikana vierailijamäärät ovat vieläkin suurempia. Koronaviruksen takia kaikki kevään 2020 vierailut ja näin myös luokkaretket jouduttiin peruuttamaan.

-Tämä kevät kuitenkin on poikkeus ja jouduin itsekin perumaan kymmenet sovitut luokkaretket ja vierailut talolle. Tuntui tyhmältä ja pahalta. Päätin keksiä jotain ja näin syntyi virtuaalinen luokkaretki, kertoo Timo Heinonen

Kuva: Hanne Salonen / Eduskunta

Tämä luokkaretki on katseltavissa Youtubessa ja myös Facebookissa tämän kevään. Videota voi opettajat käyttää osana etäopetusta tai hyödyntää muuten kevään opinnoissa.

-Virtuaalinen luokkaretki vie katselijat kanssani laajalle kierrokselle eduskuntataloon. Pyrin kierroksen tekemään niin, että käytännössä esittelen talon hyvinkin samalla tavalla kuin itse ryhmille opastaessani teen. Lisäksi luokkaretken kierroksella päästään tällä kertaa katsomaan myös sellaisia tiloja minne ei normaalisti vierasryhmät pääse. Puhemiehen Juhlatila on yksi sellainen ja eduskunnan kolme Naistenhuonetta. Luokkaretkellä päästään tapamaan myös eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen ja joukko kansanedustajia ympäri Suomen, kertoo Timo Heinonen.

Video löytyy Youtubesta otsikolla Virtuaalinen Luokkaretki Eduskuntaan. Heinonen järjestää kevään aikana myös muutaman interaktiivisen tapaamisen erityisesti koululaisia varten.

-Järjestäjän myös toukokuulla muutaman Teams-tapaamisen luokille Virtuaalisen Luokkaretken jatkoksi. Näihin tapaamisiin saatte osallistumislinkit ja ajat avustajaltani Malin Anomaalta osoitteesta malin.anomaa@eduskunta.fi. Teamseistä ensimmäinen on keskiviikkona 13.5.2020 klo 11-12 ja toinen keskiviikkona 20.5. klo 10.30-11.30. Järjestän myös Facebook Liven vielä myös erityisesti koululaisille suunnattuna tiistaina 12.5.2020 klo 10-11. Tätä pääsette seuraaman kansanedustaja Timo Heinonen -Facebook-sivuni kautta, kertoi Heinonen.

Kommentit