Verkkouutiset: Kristillisdemokraattien ex-puoluesihteeri hyvinkääläinen Annika Kokko siirtyi Kokoomukseen

Uutiset, perjantaina 10.08.2007

Verkkouutiset –uutispalvelu kertoo kristillisdemokraattien entisen puoluesihteerin hyvinkääläisen Annika Kokon liittyneen kokoomukseen toiveenaan ajaa tärkeiksi kokemiaan asioita tulevaisuuteen katsovassa puolueessa. Verkkouutissa Kokko kertoo kristillisdemokraateissa pettyneensä europarlamentaarikko Eija-Riitta Korholan tavoin siihen, että eurooppalainen kristillisdemokratia ei löydä sijaa Suomessa.

Kasvatustieteiden maisteri ja kolmen lapsen äiti Annika Kokko, 40, kertoo lähteneensä aikanaan politiikkaan ja puoluetoimintaan ollakseen osallistuva ja aktiivinen.

– Sillä tavalla aktiivinen, että pyrkisin löytämään uusia ratkaisuja. Olemaan välittävä, vastuullinen ja samalla uusiin ratkaisuihin pyrkivä. Näin, että kokoomuksen politiikassa katse on tulevaisuuteen. Halutaan tehdä sellaisia ratkaisuja, jotka kantavat tätä hetkeä pidemmälle, Kokko toteaa uutisessa.

Kokko liittyi Kristillisdemokraatteihin Bjarne Kalliksen aikaan, mutta puheenjohtajavaihdos muutti kuitenkin tilanteen. Kalliksen seuraajaksi valittiin kansanedustaja Päivi Räsänen.

– Kehitys pysähtyi. Vaikka itsekin olin puolueen johdossa, huomasin, etten pystynyt omilla ajatuksillani, omilla voimillani viemään sitä eteenpäin tavalla, jolla olisin halunnut.

Hyvinkäällä Kokko oli kristillisdemokraattien selvä keulahahmo ja kaupunginhallituksen jäsen, joten toisen kristillisdemokraatin Riitta Puupposen siirtyminen hänen vanavedessään ei ihmetytä. Muutos merkitsi käytännössä sitä, että puolet KD:n valtuustoryhmästä siirtyi kokoomukseen ja kokoomuksen ryhmästä tuli Hyvinkään valtuuston suurin ryhmä. Yhteistyöstä kokoomusryhmän kanssa on kokemuksia ja vaaliliittojakin on solmittu. Suuri haaste Hyvinkäälläkin on ikääntyvän väestön palvelujen turvaaminen.

Kommentit