Vauhdikas mediapäivä – Radiohaastattelu, 6 jaksoa netti-tv:tä ja yksi lehtihaastattelu

Blogi, maanantaina 02.02.2015

Maakuntapäivä oli tänään mediapäivä. Aamusta lumipöperössä varhain Hämeenlinnaan ja siellä ensin kollegani Ismo Soukolan kanssa Ylen Viikonväite -keskustelun nauhoitukset. Aiheena mielenkiintoinen otsikko: Voiko Venäjä luottaa Suomeen. Keskustelumme löytyy Yle Hämeen verkkosivuilta varmasti jo tänään illalla ja kello 16.30 ohjelma radiosta ulos.

hämeenlinnan kuukausimarkkinat

Hämeenlinnasta sitten matka jatkui nopeasti Riihimäelle. Hyrian Ammattioppilaitoksella kuvattiin ja tehtiin tänään jotain uutta. Radio Hämeen entisen pitkäaikaisen päätoimittajan Pertti Lampisen johdolla kuvasimme kuusi jaksoa Politiikan Värisuoraa tv-studiolla. Aikanaan tämä kiertue sai alkunsa Tarja Filatovin ja Kirsi Ojansuun sekä Risto Aution kanssa ja nyt sitten tällä vaalikaudella olemme jatkaneet triolla Aino-Kaisa Pekosen ja Tarja Filatovin kanssa. Kiertue siis normaalisti kiertänyt Hämeen kaupunkeja ja kahviloita ja toiminut kansalaisten kyselytuntiperiaatteella. Mutta nyt Hyrian media-alan opiskelijat tekivät keskusteluista 15-20 minuutin lähetyksiä, jotka sitten tulevat ulos aikanaan.

 

10428437_10153082108916670_917194409891133437_n

Pertti Lampinen veti minusta erinomaiset keskustelut ja jaksot alkoivat aina vuorotellen jonkun meidän lyhyellä avauspuheenvuorolla ja jatkuivat sitten keskusteluna. Kuusi jaksoa nyt kuvattuna ja teemoina tai aiheina niissä mm. talous- ja veropolitiikka, koulutus & sivistys, sosiaali- ja terveysuudistus, ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja arjen turvallisuus. Mikäs siitä nyt jäi puuttumaan? No… maltakaahan vielä hetki niin pääset uusien jaksojen pariin.

Iso kiitos vielä Pertille ja Hyrian Kari Hämäläiselle hienojen nuorten kanssa. Olipas mukava tehdä tv:tä teidän kanssa.

10898132_10153082109696670_2312569378998448079_n

Politiikan Värisuora lähetykset tulevat helmikuun puolivälistä alkaen ja yksi keskustelu viikossa. Ja sen päälle sitten totta kai värikkäät ja vilkkaat nettikeskustelut eri kavavilla. Katsotaan miten homma toimii ja mitä pidätte. Mutta jälleen Tarjan ja AK:n kanssa teimme teille jotain uutta.

Riihimäeltä sitten Lopelle ja kunnantalolle. Aamupostin toimittaja Ilkka Hartikainen teki juttua minusta. Ilkka muuten yksi niitä ensimmäisiä toimittajia jotka aikanaan minusta jonkun lehtijutun on tehnyt. Mikähän mahtoi olla ihan ensimmäinen? Olisiko ollut yläasteajoilta joku sota-ajan postimerkki- ja materialikokelmani näyttely kirjastolla? En ole aivan varma, mutta todennäköisesti se. Nyt jotain uutta jonkun ajan päästä Aapossa.

Kello nyt 16.29 ja kotona. Työpäivä jatkuu vielä kotityöpöydän ääressä. Mutta yritän illalla ehtiä vielä pulkkamäkeen. Loppuviikko nimittäin näyttää sellaiselta, että illat pimenevät ennen kuin iskä on kotona. Tänään siis lumihommiin. Ja sitä näyttää lisätulevan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit