Vapaapäivä ja kohti uutta viikkoa – Päiväkotivierailua, kunnanvaltuustoa, sotea…

Blogi, sunnuntaina 01.11.2015
12189124_10153739463596670_4871602265608144087_n

Ystäväni Janne Ilvesmäki lähti tänään kaveriksi lapseni kanssa Loppijärven hoitokalastustalkoisiin. Kalaa nousikin ihan mukavasti Isojoen Vanhankosken altaasta. Kuvassa vasemmalla hoitokalastuksen loppilainen ”isä” Osmo Törhönen jonka johdolla kalaa on nostettu järvestämme pois 1990-luvun alusta lähtien ja parhaina vuosina jopa yli 100 000 kiloa. Onneksi hieman nyt helpottanut ja tänä vuonna päästään ehkä reiluun kymmenesosaan ennätyspahasta vuodesta. Hyvä niin.

Pitkästä aikaa kalenteri oli aivan tyhjä. Olikin mukava viettää pyhäinpäiväviikonlopun sunnuntaita perheen kanssa Mummullassa. Hyvää ruokaa ja läheiset lähellä – mitäs muuta sitä voisi toivoakaan. Päivän ulkoilu hoidettiin Loppijärven Isojoella hoitokalastuksen parissa. Särkeä ja lahnoja jälleen noin 500 kiloa järvestä pois ja niiden mukana sisäistä ravinnekuormaa fosforin muodossa. Aiheesta laajemmin kirjoitinkin tuossa perjantain blogissani ja katsotaan jos vielä jonkun videonkin Vanhakoskelta tännekin saan viikolla.

Nyt kotityöpöydän ääressä ja työn alla huominen valtuustonkokous. Lopen kunnanvaltuusto päättää huomenne veroista ja itse olen valmis kyllä äänestämään kunnanhallituksen esittämää 1%-yksikön korotusta pienemmän veronkorotuksen puolesta. Lisärahantarvetta voisi minusta jakaa tasaisemmin, mutta katsotaan nyt tuleeko huomenna vielä muutos esityksiä. Tosiasia on kuitenkin se, että tässä tilanteessa emme pysty millään tulemaan yksin toimeen nykyisellä veroprosentilla ja näyttää jopa siltä, että korotuksen jälkeenkin palvelut tulevat Lopella heikkenemään nopeammin kuin moni on uskonut. Tilanne on minusta monessa mielessä enemmän kuin huolestuttava ja siksi nyt tarvitaan suunnan muutosta ja kuntaan lisää työpaikkoja ja lisää asukkaitakin. Näiden eteen nyt tehtävä rohkeitakin ratkaisuja.

Huomenna aamusta kuitenkin työpäivä vie vierailulle päiväkotiin Hyvinkäälle ja sitten Suomen Metsästysmuseon hallituksen kokous ja illalla valtuustoa ennen vielä Lopen Kokoomuksen hallitus ja valtuustoryhmä koolla. Varmasti verot puhuttavat sielläkin. Huomenna myös illalla Kokoomuksen eduskuntaryhmän ylimääräinen kokous missä linjaamme soten seuraavia askelmerkkejä.

Kansikuvassa muuten upea Tasavallan Presidenttimme Sauli Niinistön Ypäjä Juulia. Juuli juoksi tänään koelähdön Forssan Pilvenmäen raveissa ja hienosti nuorityttö juoksikin. Presidentin hevosesta kuulemme vielä eli laittakaapa nimi mieleen – Ypäjä Juulia.

130428143037_2

Kommentit