Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajisto tutustuu Ranskan talouspolitiikkaan

Blogi, maanantaina 14.09.2015

Lähdemme tänään Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajiston kanssa työmatkalle Pariisiin. Matkamme pääaiheet liittyvät Ranskan talouspolitiikkaan sekä euroalueen ja globaalin talouden näkymiin ja ajankohtaisiin kysymyksiin. Taapaamme alkuviikonmittaisen matkamme aikana muun muassa Ranskan Kansalliskokouksen valtiovarainvaliokunnan puheenjohtajan Gilles Carrez´n ja vierailemme myös mm. OECD:ssä sekä Ranskan valtiovarainministeriössä. Kolme päivää siis matkoilla, mutta yritän tännekin jotain matkan aikana saada.

Lapset viety päiväkotiin ja viskariin. Hymyilevät ja innokkaat taas hyviin käsiin oppimaan uutta ja leikkimään.

Lapset viety päiväkotiin ja viskariin. Hymyilevät ja innokkaat taas hyviin käsiin oppimaan uutta ja leikkimään.

Aamulla lapset viety päiväkotiin ja viskariin. Iloiset ja innokkaat pienet sinne juoksujalkaa. Meillä tuo päivähoito ja varhaiskasvatus aivan huippuluokkaa ja isänä voi olla enemmän kuin tyytyväinen. Oppimisen ja leikkimisen riemua.

Viikon aikana isona asiana varmasti vielä käydään keskustelua siitä, että onko työntekijöillä ja työnantajilla halua etsiä neuvotteluratkaisua yhteisessä pöydässä. Perjantaiksi on tulossa erilaisia mielenilmauksia ja olen varma, että ne eivät ainakaan tämän maan tilannetta paranna. Siksi toivonkin vielä, että kaikki ilman ennakkoasenteita lähtisivät vielä kerran yhteiseen pöytää katsomaan miten voisimme välttää nämä muutokset mm. sairauslomapäiviin ja sunnuntai- ja ylityökorvauksiin. Työmarkkinajärjestöt voisivat katsoa paremman paketin sillä heillä käytettävissä paljon enemmän keinovalikoimaa kuin maamme hallituksella joka voi tehdä vain muutoksia lain kautta. Kannustan siis edelleen sopimaan ja istumaan yhteiseen pöytään. Se on meidän kaikkien etu.

IMG_5169

Nyt olisi jo korkea aika avata tämäkin tie luonnon kaloille. Toivottavasti Helsingin kaupunginhallitus antaa luvan tehdä edes selvityksen.

IMG_5168 IMG_5167Erilaisia asioita myös tällä viikolla pöydässä. Isompia ja pienempiä ja valtakunnallisia ja paikallisiakin. Kaikkia pitää hoitaa. Tänään siis mielenkiintoinen päivä kun Helsingin kaupunginhallitus päättää nyt Vanhankaupunginkosken padon purkamisen selvittämisestä. Koko Vantaanjoen merkittävin kalojen vaelluseste pitäisi avata ja nyt Helsingin selvittää padon purkamisen edellytykset. Vanhankaupunginkosken pato vaikuttaa koko joen kalastoon aina tänne Riihimäelle asti. Osa ainakin virkamiehistä vastustaa jopa asian selvittämistä. Toivotaan, että poliitikot hallituksessa tekevät kuitenkin kalojenkin kannalta vastuullisen päätöksen. Itse olen vedonnut vielä Helsingin kaupunginhallituksen kokoomuslaisiin jäseniin tämän puolesta.

Mutta nyt matkalaukkua pakkaamaan ja Ranskan maata kohden.

Matka takana ja nyt perillä Pariisissa. Kiitokset palautteesta liittyen yllä oleviin ja myös aiempiinkin kirjoituksiini. Nyt talousasioiden pariin syvemmälle kolmeksi päivää.

 

Kommentit