Valtakunnallinen Vuoden nuori yrittäjä Eerik Säkkinen Lopelta: Milleniaalijohtamista, ennakointia ja itsestään huolehtimista

Uutiset, lauantaina 25.09.2021

Lopen Kormussa toimiva, omakotitalojen kattoremontteihin erikoistunut Järki-Saneeraus Oy, Eerik Säkkisen 2013 perustama yritys, on vahvalla kasvu-uralla. Määrätietoinen kehitystyö on kantanut hedelmää ja tämän hetken haasteet, kuten työvoiman saanti ja materiaalien saatavuus on onnistuttu pitämään hallinnassa.

– Yrittäjyyteni alkoi jo 21-vuotiaana ja vaikka kasvu onkin ollut hurjaa, se on hallittua. Tunnuslukujen ohella katson vahvuudeksi vahvan verkostoitumisemme yrityskentällä ja vuorovaikutuksen oman organisaatiomme sisällä, kertoo Eerik Säkkinen.

Tällä hetkellä yrityksessä on töissä reilut 80 henkilöä. Tuottavuus on pyritty pitämään hyvänä ja tasaisena tehokkailla toimintamalleilla ja ahkeralla työntekemisellä jo ensimmäisiltä katoilta lähtien.

– Meillä on ollut onni saada työntekijöitä luontaisen kysynnän kautta. Puskaradio näyttää toimineen. Myynnissä ja asennuksessa olemme toteuttaneet suoritepohjaista palkkausta. Se on ollut selkeästi motivoiva tekijä ja näkyy asiakkaalle hyvänä lopputuloksena.

Oma henkilökunta on paras rekrytointivaltti

Säkkinen ei pidä itseään perinteisenä autoritäärisenä johtajana, vaan aktiivisena kehittäjänä, valmentajana, esimerkin antajana ja vastuun kantajana.

– Työskentelemme ryhminä, tiimeinä ja työpareina, ilman varsinaista välijohtoa. Olen itse useimmille suora esimies. Jos kehitysideat jatkuvassa muutoksessa loppuvat, pitää toimitusjohtajan vaihtua, naurahtaa Säkkinen.

Milleniaalijohtamisessa työhyvinvoinnilla ja persoonien huomioimisella on suuri merkitys. Kattorakentaminen on fyysistä työtä vaihtelevissa oloissa. Tämän tyyppinen työ ei välttämättä houkuttele kaikkia nuoria. Henkilökunnan ryhmäkuva kuitenkin näyttää varsin nuorekkaalta ja Eerik Säkkinen vahvistaa asian.

– Työntekijöidemme keski-ikä on alle 30 vuotta. Otamme henkilöitä töihin ennakkoluulottomasti, sillä ei tähän työhön varsinaista koulutusta ole. Saan viikoittain puheluita hakijoilta ja lähes jokaisella on joku kontakti tai suositus nykyiseltä työntekijältämme. Olemme jopa suosittelu- ja rekrytointibonuksella kannustaneet omia työntekijöitämme.

Tulevaisuus kasvattaa myös toimitilatarvetta

Korona-ajan lieveilmiö on tuottanut ongelmia raaka-aineiden ja materiaalin saatavuuteen. Esimerkiksi puun hinta on tuplaantunut lyhyessä ajassa. Säkkinen kertoo, että hänen yrityksensä on ennalta pystynyt varautumaan tilanteeseen.

– Teemme kattopeltimme itse ja olemme ennakoivasti tuplanneet varastokapasiteettimme, kun enteilimme materiaalipulan ja hintojen nousun laajenevan. Puun hinnan nousu näyttää onneksi taittuvan.

Yritys on tehnyt kasvua myös korona-aikana, vaikka se hieman leikkasikin tavoitteita. Tulevalle tilikaudelle Säkkinen enteilee kasvuloikkaa 20 miljoonaan euroon nykyisestä 14 miljoonasta. Säkkinen visioi entistä laveampaa tietä.

– Viiden vuoden päästä yrityksen imago ja tarjooma on varmasti erilainen. Alamme ihan lähiaikoina valmistamaan ja markkinoimaan talojen teräsverhouksia ensimmäisenä valmistajana Pohjoismaissa. Kyse on ulkoverhousprofiilista, joka muistuttaa täysin puupaneelia.

Järki-Saneeraus Oy:llä on uudehko, maallikon silmissäjättimäinen toimitila ja tuotantohalli kantatie 54:n varrella Lopen Kormussa, Riihimäen lähellä. Yrittäjän silmissä halli alkaa käydä uusien suunnitelmien varjossa ahtaaksi, joten naapuritontille ollaan rakentamassa uutta tuotantohallia.

– Meillä on selkeä latu eteenpäin, huippuporukka töissä ja paljon hartioita mihin nojata. Pystyn lomailemaan rauhassa puuttumatta asioihin ja olen onnistunut tekemään itseni joissakin asioissa tarpeettomaksi. Nykyään pääsen ajoissa töistä kotiin perheen luo ja päivittäisiin liikuntaharrastuksiin, tiivistää Vuoden nuori yrittäjä Eerik Säkkinen tyytyväisyytensä yrityksen nykytilasta ja tulevaisuudenkuvasta.

Vuoden nuori yrittäjä –palkinto jaettiin Valtakunnallisilla yrittäjäpäivillä 25.9. Jyväskylässä. Kilpailun kolmesta finalistista palkittiin myös Vertia Oy:n perustajat Topi Jokinen ja Heikki Jussila Helsingistä sekä Irina Nurmi Smooth it Oy:stä Turusta.Yksityisyrittäjäin Säätiö tukee valtakunnallisen kilpailun kolmen parhaan palkitsemista yhteensä 30 000 euron suuruisella summalla.

FAKTAA – Valtakunnallinen Vuoden nuori yrittäjä 2021

Järki-Saneeraus Oy

Yrittäjä: Eerik Säkkinen, 30
Perustettu: 2013
Toimiala: Kattotyöt, 41200 Asuin- ja muiden rakennusten rakentaminen
Liikevaihto: 12,8 m€ (8/2020), vertailun vuoksi: 6,1 m€ vuonna 2017
Henkilöstö: yli 80, vertailun vuoksi: 23 vuonna 2017
Perhe: Vaimo ja 4 lasta, koti Lopella
Harrastaa: Monipuolinen liikunta
Muuta: Lopen kunnan sivistyslautakunnan jäsen

Katso video: https://youtu.be/SlaGITb4HMQ

Yrityksen verkkosivut: https://www.jarkikatto.fi

Kommentit