Väliin eduskuntapäivää – Puolustusvaliokunta, valtiovarainvaliokunta ja täysistunto, mutta myös…

Blogi, tiistaina 16.05.2023

Väliin eduskuntapäivää – Puolustusvaliokunta, valtiovarainvaliokunta ja täysistunto, mutta myös…

…toki tänäänkin Säätytaloa ja hallitusneuvotteluja. Aamusta itseasiassa jo ennen eduskuntapäivää suuntana oli hallitusneuvottelut ja talousasioita pöydällä. Hommat siellä etenevät hyvin ja palaset löytävät paikkansa. Mutta tämän päivän ns. suurin osa kalenterimerkinnöistä oli talolla. Eduskunnassa tänään valiokuntien kokouspäivä ja aamupäivällä meillä ensin puolustusvaliokunnan kokous ja sitten puoliltapäivin valtiovarainvaliokunta. Normaalit asiat siis pyörivät eduskunnassa hallitusneuvotteluidenkin aikaan ja se hoidetaan normaalissa päiväjärjestyksessä. Iltapäivällä sitten vielä täysistunto, missä myös viikon juoksevia asioita käsittelyssä.

Yksityiskohtiin eikä sovittuihin asioihin vielä hallitusneuvotteluiden osalta voida mennä. Tiedotuksen sieltä hoitaa puolueemme puheenjohtaja ja hallitusneuvotteluita vetävä Petteri Orpo. Ja niinkin se on, että mitään ei toki ole ennen sovittu kuin kaikki on sovittu. Mutta sen voin sanoa, että hyvin hommat etenevät.

Tällä viikolla eduskunnassa piipahti myös ystäväni ja entisen kollegani Jutta-Riina Karhusen koulusta Itäkeskuksesta ysiluokkalaisia. Ja tänään sitten luokkaretkellä oli Riihimäen Peltosaaren koulun neloset – 4B -luokka – Anniina Luceniuksen johdolla. Tämäkin mitä hienoin porukka ja todella paljon kysymyksiä ja hyviä oivalluksia. Nuorissa on tulevaisuus. Mainioita nuoria ja lapsia ja nyt kevään aikana talon vierailuajat on siis varattu yksinomaan koululuokille ja lasten ja nuorten luokkaretkille. Kesäkuussa ja sitten jälleen syksyllä aikoja myös muille vierasryhmille eli olkaapa yhteydessä, niin varataan teille sopivat.

Eilisen lähes helteisen päivän jälkeen tänään vähän jo vettäkin. Luonto kiittää ja me siitepölyallergigotkin.

 

Kommentit