Uusi vuosi käyntiin Himoksella – Lapsilla vielä lomaa niin rinteiden kutsuun vastaamme

Blogi, tiistaina 02.01.2018

Loppiaisviikko on vielä koululaisilla vapaata niin nyt on hyvä aika suunnata vielä talviriemujen ja ulkoliikunnan pariin. Muutama päivä nyt Himoksen huipulla ja rinteillä.

Jyväskylän kainalossa Himos on sijainniltaan aivan erityinen. Helsingistä 220 km ja Tampereelta alle 100 km jne. Onnibussi tuokin väkeä tänne koko ajan erilaisille lomille laskettelemaan tai nauttimaan Areenan huippuartisteista. TNS Gallup teki pari vuotta sitten tutkimuksen minkä mukaan hiihtokeskukset kerryttävät alueelleen matkailutuloa jopa kymmenenkertaisesti liikevaihtoonsa nähden. Iso merkitys siis Himoksella koko Keski-Suomelle ja alue kasvaa koko ajan lisää ja lisää ja yhä vahvemmin ympärivuotiseksi vapaa-ajan keskukseksi. Liikevaihdoltaan rinteiden osalta Himos on jo nyt maamme 5. suurin hiihtokeskus ja kaikki muu siis vielä tuon päälle.

Aika hieno yksityskohta Himoksella on myös se, että alueen kaikki rinteet (21), hissit (15+2 tuolihissiin) yms. käyttävät 100% uusiutuvaa sähköä. Vihreämminkin siis.

Toivotaan, että alueen kehittämisestä löytyy jälleen hyvä yhteinen tahtotila, sillä matkailun saralla maallemme olisi vielä paljonkin enemmän annettavaa ja otettavaakin. Meidän kannattaisi miettiä valtionakin vahvempaa roolia matkailulle ja sen kehittämiselle. Kannattaa esimerkiksi katsoa kuinka monella maalla maailmassa on oma turismin- ja matkailunministeriö. Kannattaisi varmasti olla meilläkin.

Nyt rinteiden kautta huipulle ja sauna lämpiämään ja poronkäristystä liedelle. Loma.

Kommentit