Urheilugaala 2017 Leo-Pekka Tähti, mutta ensi vuonna Valtteri Bottas ;)

Blogi, tiistaina 17.01.2017

Tänään kokoonnumme illalla Urheilugaalaan. UG täyttää itseasiassa tänä vuonna 10 vuotta ja Vuoden Urheilija palkitaan 70. kertaa. Olen hyvin vakuuttunut, että tänään urheilutoimittajien pieni ryhmä kruunaa viime vuoden parhaaksi urheilijaksi ratakelaaja Leo-Pekka Tähden. Minusta Leo-Pekka on erinomainen valinta ja paralympialaisten moninkertainen voittaja ansaitsee parhaan urheilijan Unon.

Itse toivoisin, että urheilutoimittajat osaisivat arvostaa myös toisen maailmanmestaruuden perättäin voittanutta Eero Remestä. Itse olisin Vuoden Urheilija -ääneni antanut Eerolle, mutta pahaa pelkään, että painia ja keihäänheittoa rakastava maakuntalehtien urheilutoimittajajoukko ei Eeroa viiden kärkeenkään noteeraa. Toivottavasti olen väärässä. Ja toivottavasti Eero voisi yllättää sillä endurokisoissa mies ei enää yllätä vaan hallitsee.

Toivottavasti Urheilugaala muistaa myös suomen kansalaista Nico Rosbergiä siitä huolimatta, että mies ajoi maailmanmestariksi Saksan lisenssillä. Puoliksi suomalaisena ja Suomen kansalaisena Nico ansaitsee kunniansa myös Suomessa ja minusta olisi kuulunut mukaan myös Vuoden Urheilija -äänestykseenkin.

Korkealle nousee myös tennispelaaja Henri Konttinen joka hänkin olisi Vuoden Urheilija kamaa jo kuten myös Patrik Lainekin. Mutta illalla olemme viisaampia kun valinta julkistetaan ja myös se palkintoluokat joissa itsekin sain olla mukana äänestämässä vuoden menestyneitä urheilijoita, seuroja ja joukkueita.

Eilen julkaistiin nastolalaisen Valtteri Bottaksen F1-sopimus Mercedekselle ja uskon vahvasti että ensi vuonna Mersulla maailmanmestariksi ajava suomalainen kelpaa myös Vuoden Urheilijaksi. Ensi kaudella tulemme näkemään myös sinivalkoisia kaksoisvoittojakin ja ketäs se kolmonen sen jälkeen enää kiinnostaakaan.

Hieno urheilujuhla luvassa ja upea saada olla mukana Valtion Liikuntaneuvoston varapuheenjohtajana juhlaurheilugaalassa.

….

Tänään jatkui myös Kansanedustajat Koulussa -kiertueeni. Aamusta ensin Hämeenlinnan Tuomelan koululla ja sitten iltapäivällä Lahden Jalkarannan koululla. Mielenkiintoiset kyselytunnit koululaisten kanssa ja myös mukava oli nähdä Hauvalan Riittaakin pitkästä aikaa. Opiskelukavereita aikanaan Hämeenlinnan OKL:ssä olimme.

Palataan UG:n tunnelmiin huomenna. Nyt smokki päälle ja kohti HARTWALL Areenaa!

Kello 23.42 ja palasinkin tunnelmiin jo tänään. Eli upea Urheilugaala takana ja Vuoden Urheilijaksi valittiin ennakointieni mukaan Leo-Pekka Tähti. Illan aikana kolme pokaalia pokkasi Riihimäen Jukka Jalonen ja hieno hetki oli myös se kun Kimi Räikköselle ojennettiin erikoispalkinto työstä ja urasta.

Ja täytyy myöntää, että tunnelmaa riitti myös silloinkin kun Siiri Äitee Rantanen lavalle asteli yhdessä Lydia Wideman-Lehtosen kanssa ja piti kiitospuheensa ja myös hetkellä kun isännöimääni pöytään tuli Uno pokaali. Pöydästäni Urheilun Hyväntekijä palkinnolla palkittiin Tegla Loroupen säätiö ja Rion pakolaisjoukkue. Teglan kanssa pöydässäni istui myös joukkuetta Riossa edustanut eteläsudanilainen Yiech Pur Biel, joka juoksu olympialaisissa 800 metriä.

Niin ja totta kai motorsport-sydän sykähteli kun elämäntyöpalkinto ojennettiin juuri edesmenneen Aki Hintsan tyttärille isän upeasta urasta moottoriurheilun parissa.

Tässä vielä Urheilugaalan  palkitut:

Vuoden Urheilija: Leo-Pekka Tähti (yleisurheilu)

Vuoden Valmentaja: Jukka Jalonen (jääkiekko)

Vuoden Joukkue: Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kultajoukkue

Vuoden Nuori Urheilija: Patrik Laine (jääkiekko)

Sykähdyttävin urheiluhetki (yleisöäänestys): jääkiekon nuorten MM-kullan ratkaissut Kasperi Kapasen jatkoaikamaali

Vuoden Urheiluseura: Maaselän Latu (hiihto)

Läpimurto: Patrik Laine (jääkiekko)

Elämänura: Siiri Rantanen ja Lydia Wideman-Lehtonen (hiihto)

Suomen Urheilun Hall of Fame: Pekka Tiilikainen (urheiluselostaja), Kaarina Kari (järjestöjohtaja), Tomi Poikolainen (jousiammunta), Tanja Poutiainen (alppihiihto), Veikko Kankkonen (mäkihyppy)

Taustavoima: Aki Hintsa (moottoriurheilu)

Lähettiläs: Kimi Räikkönen (autourheilu)

Erikoispalkinto: suksihuoltajat Antero Nuuttila ja Reino Holck

Urheilukulttuuriteko: Hymyilevä mies -elokuva

Urheilumarkkinointiteko: SM-viikko 2016

Urheilun hyväntekijä: Rion olympiakisojen pakolaisten joukkue

Urheilujournalismi: Elina Paasonen (Aamulehti)

Esikuva: Enni Rukajärvi (lumilautailu)

Urheilu-ura: paraurheilijat Maija Järvelä (hiihto) ja Jani Kallunki (judo)

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n Vuoden Urheiluteko: Paavo Koskenkorva (yleisurheilu), Noora Koponen (yleisurheilu), Antti Latikka (uinti), Liisa Lilja (triathlon).

Huomenna jatketaan.

Ja pari tunnelmakuvaa vieltä 10-vuotisjuhla Urheilugaalasta.

Oli kunnia saada isännöidä pöytää missä kanssani illastivat myös legendaarinen Tekla Loroupen ja Rion pakolaisjoukkueen eteläsudanilainen Yiech Pur Biel. Heille tänään Urheilugaalan Hyväntekijä -palkinto.

Kommentit