Turvalonkeroita Kanta-Hämeen keskussairaalaan vauvoille ja muistisairaille – Birgitta Peltolan kanssa yhdessä otettiin haaste vastaan

Blogi, keskiviikkona 22.12.2021

Kanta-Hämeen keskussairaala peräänkuuluuttaa aika-ajoin virkkaustaitoisia ja vetoaa tarvitsevansa apua! Sairaala kertoi joku aika sitten, että keskosille ja muistisairaille tarkoitetut niin sanotut turvalonkerot ovat loppumassa. Turvalonkeroile oli siis kova tarve.

No, vaikka aikanaan Hämeenlinnan Opettajankoulutuslaitoksessa opettivatkin minulle virkkauksen vasemmalta ja oikealta selänkin takaa auttaen, niin nyt päätin haasteeseen etsiä itselleni auttajakaverin. Facebook-kavereistani Birgitta Peltola vastasi kyselyyni ja pian Tervakosken Coconutista haettiin iso pussille 100 eurolla lankaa, Birgitta päästi sormensa irti ja turvalonkeroita alkoi syntyä.

Turvalonkeroita siis annetaan omaksi keskosille ja myös kaikille vastasyntyneille, mutta niitä käytetään myös dementoituneille vanhemmille asiakkaille, jotka helposti nypläävät mm. kanyyleita saaden ne irtoamaan. Turvalonkeroiden avulla on saatu levotonkin potilas rauhoittumaan, kun keskittyvät pitelemään näitä mustekaloja.

Kotiliedestä löytyy tuo terapiakavereiden ohje. Birgitalta sain sitten jo joku aika sitten ison kassillisen – poliittisesti sopivasti 🙂 vieläpä erivärisiä turvalonkeroita. Ja nyt sitten joulun alla lähetin ne entisen oppilaani, nykyisen ystäväni, kätilö Annika Kuparisen matkassa Kanta-Hämeen Keskussairaalan synnärille. Siellä nämä värikkäät kaverit ilahduttavat jo tänä jouluna syntyviä ja kyllä noista pusseista hetkeksi uusille hämäläisille kaveri löytyy.

Lämmin kiitos siis vielä Birgitalle ja Annikalle avusta tässä projektissa. Oli kiva saada tässä auttaa, vaikkakin tällä kertaa vain lankojen maksajana.

Mutta nyt haastankin kaikki muutkin mukaan yhteisiin ystäväntalkoisiin. Keskosille näitä voi toimittaa, mutta myös dementoituneille vaikka sinne oman kotikunnan palvelutaloon.

Joulua kohden mennään. Taidan nyt suunnata vielä viimeisille lahjaostoksille ja hieman joulupöydän herkkujakin vielä hakemaan. Sitten laskeudumme Pekkalaan joulua odottamaan.

Kello 22.50 ja Pekkalan tuvassa. Iltalenkki yksin kuutamossa teki hyvää. Itseasiassa aika maaginen kuutamo. Nyt on aikaa vain olla.

Kiitos viesteistänne liittyen aamuiseen turvalonkerokirjoitukseen. Tehdään yhdessä hyvää.

 

 

 

 

 

Kommentit