Turun Aurajoen ranta on jotenkin niin vain Suomen kesää…

Blogi, lauantaina 18.07.2015

Kesälomaretki jatkui tänään Turun seudulla. Muumimaailmassa vielä riitti tekemistä pienille toiseksikin päiväksi ja kesäisen Naantalin tunnelma muutenkin mukavaa. Ja ruokakin hyvää ja meren äärellä totta kai kalaa.

Illalla sitten nautimme vielä Aurajoen rannasta. Se vain on jotenkin niin kesäpaikka Suomessa. Kivoja terasseja, hienoja ravintoloita ja hyvää ruokaa ja kansainvälistäkin tunnelmaa. Ja samanhenkiset markkinat vielä elävöittivät muutenkin eloisaa joenrantaan niin täl´puol jokkee kuin sil´puol jokkeekin. Vai miten se meni.

11760192_10153495470621670_2218858666186209475_nHuomenna vielä suuntaamme sään salliessa Turun linnaan ritariretkelle ja katsotaan mitä kaikkea muuta pyhäpäivä täällä Ikenmaassa oikein voisi tarjota.

Twitterissä otin tänään kahvilla hieman kantaakin. Kansalaisaloite.fi -palvelussa nimittäin kerätään nyt nimiä tasa-arvoisen avioliittolain vasta-aloitteeseen. Eli sen tavoitteena kumota eduskunnan jo hyväksymä kansalaisaloite. Nykymallihan sallii sen, että vaikka kaksikin kertaa vuodessa voidaan eduskunnassa käsitellä ihan samaa lakialoitetta tai lakialoitteen vastalakialoitetta jos vain 50 000 allekirjoitusta löytyy. Ja toisaalta eduskuntakin voisi tiukoissa tilanteissa muuttaa päätöstä vaikka joka kerta. Jos se ei nyt todennäköistä olekaan niin teoriassa mahdollista kuitenkin.

Nyt siis raja on lähellä ja kysymys kuuluukin meneekö tai tuleeko tasa-arvoisen avioliittolain vasta-aloite eduskuntaan?

Itse esittäin mallia missä kansalaisaloitteeseen voisi antaa myös vastustavia allekirjoituksia. Siis kansalaisaloitteen vastustajata voisivat jo samaan aikaan kannattajien kanssa EI-allekirjoittaa aloitteen eli vastustaa esitystä? Tämän voisi sitten ottaa huomioon eduskuntakäsittelyssä, kun kansalaisaloitteista päätämme. Sen jälkeen voisi olla vaikka joku määräaika, kunnes samasta asiasta voi tehdä aloitteen. Tilanne nimittäin erikoinen jos samasta asiasta aina vuorovuosin vasta-aloitteita.

Kommentit