Torstai, 29.03.2007

Blogi, torstaina 29.03.2007

Valtiopäivät avattiin eilen ja nyt työt siis virallisesti käyntiin. On ollut upea huomata miten hyvin uusia kansanedustaja on otettu ryhmässämme vastaan. Toiveitani on kyselty ja myös mielipiteitäni aina ylintä johtoamme myöten ja näin ääni alkaa pikkuhiljaa kuulua. Ryhmämme yhteishenki näyttää hyvältä ja uskon, että saamme aikaan hyviä tuloksiakin – tosin vain yhteistyöllä.

Tänään käynnistyvät myös varsinaiset hallitusneuvottelut. Kahvilassa asiasta on jo keskusteltu paljonkin ja erilaisia versioita liikkuukin, mutta nyt virallinen tie käynnistyy. Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen valitaan tänään puolueiden eduskuntaryhmien aamun kokouksessa hallitustunnustelujen vetäjäksi ja tämän jälkeen puolueiden vastattavaksi tulevat nuo kysymyspatterit joissa ainakin puheiden mukaan ja hyvin luonnollisestikin esille nousee ympäristö- ja ilmastokysymykset, energiakysymykset, suhtautuminen palveluihin ja veroratkaisut seuraavan neljän vuoden ajalle.

Tämän kierroksen jälkeen Vanhanen tekee ratkaisunsa ja ilmoittaa puolueiden välisten haastattelujen ja keskustelujen jälkeen hallituspohjan millä varsinaisiin neuvotteluihin lähdetään. Hallituspohjaanhan Vanhanen ei ole varsinaisesti kantaa ottanut vaikka salkkujakoon onkin. Julkisuudessa Vanhanen on esittänyt vain tavoitteensa, että hallituspohjan pitää olla noin 120 kansanedustajan varassa.

Nyt siis Helsinkiin. Aamupäivällä töitä ja sitten iltapäivällä ryhmäkokouksemme.

Tänään saimme Vanhasen kysymys hallitusneuvotteluiden pohjaksi. Käsittelemme asiaa tänään jo ryhmäkokouksessa kello 15.00 alkaen ja samaan aikaan meiltä pyydettiin toiveita ja esityksiä hallitusohjelmaan. Itse tulen nostamaan vahvasti esille opiskelijoiden tilanteen (opintotuki & vapaan tulon raja), perhekysymykset, koulujen opetusryhmien koot, kasvatusalan eritysipalvelut sekä hoitajatilanteen ja palkkauksen vanhustenhoidossa ja sairaanhoidossa ja yleensä naisvaltaisilla aloilla. Lisäksi haluaisin seuraavan neljän vuoden aikana kehitettävän myös rohkeasti uusia palvelumalleja mm. omaishoitajien tilanteen kehittämiseksi ja tasa-arvoistamiseksi maanlaajuisesti, lastenhoidon palveluiden monipuolistamista yms. Katsotaan miten nämä asiat saadaan listalle. Uskoisin.

Nyt vielä tunti aikaa ja sitten ryhmäkokoukseen. Voin kertoa. Osaan jo kulkea täällä.

Kello 21.18 ja juuri vasta kotiin. Täytyy sanoa, että äärimmäisen mielenkiintoinen ryhmäkokous tänään. Aloitimme tilaisuuden kakkukahvilla – Katajan Sampsa oli saanut tyttären ja sitä juhlistimme. Asialistalla tänään valiokunnat, mutta vain kolmen viikon väliaikaisesityksenä. Paikat menevät uusiksi hallituksen aloittaessa työn ja siksi paikkajaosta ei vielä paljoa kannata puhua. Aloitan nyt Suuressa valiokunnassa, mutta paikat siis uusiksi vielä.

Ryhmässä kuitenkin suurin huomio Vanhasen hallitustunnustelukysymyksillä ja sitten hallitusohjelmamme alustuksella. Niistä en voi enempää kertoa, mutta voin todeta, että hyvältä näyttää. Ryhmällämme hienot yhteiset tavoitteet ja yhteinen tahtotila ja minunkin kampanjassa esille nostavat asiat tulevat saamaan hyvin jalansijaa. Tuntui hienolta.

Ryhmäkokouksen jälkeen ajoin Hämeenlinnaan Hämeen Kokoomuksen piirihallituksen kokoukseen. Siellä listalla lähinnä vaalien läpikäyntiä ja myös hieman tulevia asioita. Kellokas tai pian Vartiksi nimensä muuttava Riihimäen ja Hyvinkään kaupunkilehti halusi vielä tänään myös haastattelun ja ainoa aika oli piirihallituksen kokouksen jälkeen puoli yhdeksältä illalla Riihimäellä. Seurahuoneella maalasin lehdelle pääsiäismunan ja kävimme hieman myös alkaneen eduskuntatyön asioita ja pääsiäisasioita läpi. Munaan maalasin lapsia piiriin – ajatuksella lapset ensin ja myös ajatuksella vanhalle työpaikalleni. Ajatukset siellä usein.

Huomenna täysistunto iltapäivällä ja aamusta MTV3:lle tekemään aiemmin sovittuja ohjelmia. Eli näin säilyy tuo ote myös minulle tärkeää uheilumaailmaan. Illalla sitten urheilua myös ohjelmassa kun HPK kohtaa Jokerit Hämeenlinnassa ja lupasin myös käydä Lopen uuden nuorisotilan Kuntalan avajaisissa. Nyt Idolsia. Sohvalle.

Kommentit