Torstai, 25.11.2010

Blogi, torstaina 25.11.2010

Tänään päivä on juossut on kohti hämärää ennen kuin koneelle ehdin. Aamulla varasin reilummin ajoaikaa Helsinkiin ja se kannatti. Jälleen ruuhkaa ja autoja tienposkessa vaikka ei enää pyryttänytkään. Nyt siis kello jo 15.30 ja odottelen tässä hetken kyselytunnin alkua. Takana jo ympäristövaliokunta missä isoja asioita eteenpäin ja siellä edelleen odottelemme perustuslakivaliokunnan lausuntoa liittyen haja-asutusalueiden jätevesiasetukseen. Itse uskon, että perustuslain näkökulmasta koko asetus on syytä todeta ”lainvastaiseksi” eli 2003 keskustan ja SDP:n johdolla tehty jätevesiasetus on asetustasoiseksi liian ohjaava ja kansalaisia määräävä. Tämäntasoiset asiat pitäisi perustuslain hengessä säätää lainsäädäntöteitse eikä hallituksen pöydässä. Toki voi kysyä, että miten tuollainen on päässyt 20043 tapahtumaan ja kuka siitä kantaa vastuun. Enkä nyt puhu poliittisesta vastuusta vaan nimenomaan vastuun siitä, että monet kuuliaiset suomalaiset ovat noudattaneet asetusta joka on nyt osoittautumassa lainsäädäntömme hengen vastaiseksi ja niin kuin monta kertaa olen todennut myös täysin toimimattomaksi. Toimimattomaksi siis niin ympäristön ja vesiensuojelun näkökulmasta kuin kansalaistenkin tasapuolisen ja oikeudenmukaisen kohtelun näkökulmasta. Mutta katsotaan mitä perustuslakivaliokunta sanoo ja edetään sen mukaan.

Sivistysvaliokunnassa jatkoimme tuon eilen kertomani ”nettijakelun” valvontaa koskevan lainsäädännön käsittelyä. Kyse siis kirjeistä joita jatkossa operaattorit joutuisivat lähettämään niiden nettiliittymien haltijoille joiden liittymistä on jaettu laittomasti esimerkiksi musiikkia tai videoita. Malli toimisi siis vain tiedotteena ja ehkä pelotteena, mutta ei siis johtaisi mihinkään toimiin. Itse hieman epäilen miten tämä tulisi toimimaan ja palaan tämän lainsäädännön problematiikkaan kun asia etenee. Niitä ongelmakohtia on nimittäin tässäkin vaikka kuinka vaikka perusajatus ja tavoite hyvä.

Tänään julkaistiin myös aivan uudenlainen Suomi brändin -työryhmäraportti. En ole vielä laajaa teosta nähnyt, mutta esittely oli mielenkiintoinen ja tästä tullaan vielä puhumaan. Mutta nyt kahvin kautta kyselytunnille. Illalla sitten opetusministeri Henna Virkkusen kanssa isännöimään kokoomuslaisten sivistyspuolen kuntapäättäjien tapaamista. Siihen palaan vielä.

….

Kyselytunti takana. Olipa lapsellisen törkeää Urpilaisen ja Heinäluoman toiminta. Ennen kyselytuntia demariväki jakoi eduskunnan kahvilassa medialle monisteita kokoomuksen kuuntelukiertueesta ja sitten kyselytunnilla Urpilainen esitti tietämätöntä kysellen missä Katainen oli. Törkeää – sanon täällä suoraan vaikka salissa ei tätä sanaa saakkaan käyttää – valehtelua. Urpilainen tiesi varmasti hyvin missä Katainen oli eli maakuntamatkalla niin kuin ministerien pitää usein ollakin, mutta salissa eduskunnan edessä valehti ja väitti ettei tiedä. Ja samaan aikaan Heinäluoma kehtasi vielä valehdella, että Katainen oli kyselytunnin aikaan ”K-market Niivan pihalla”. Sekään ei pitänyt paikkaansa. Toisen kerran Heinäluoma heittää tällaisia väitteitä eduskunnan salissa. Edellisellä kerralla valehteli vielä päivänkin. Ja siihen ei kukaan puutu ja edellisellä kerralla vielä moni mediakin meni hänen lankaansa. Likaista on demarien leikki.

Eli fakta… kyselytunnin aikana ei Kataisen maakuntakierroksella ollut yhtään tapaamista. Ja minusta on ainakin hyvä, että ministerit kiertävät maata muuallakin kuin Helsingissä ja kun työt vievät muualle niin ainakin minä toivon, että siellä ehtii aina myös ministeritkin tapaamaan paikallisia ihmisiä. Kuuntelemaan kannattaa kaikkien opetella.

Nyt OSSI:n koulutuspoliittiseen tapaamiseen.

…..

Kello 0.07 ja juuri kotiin. Tänään ilta siis ensimmäisessä OSSI:n eli Kokoomuksen Osaamisen ja Sivistyksen Verkoston lautakuntien puheenjohtajatapaamisessa. Olin kutsunut opetusministerimme Henna Virkkusen kanssa kaikki maamme kokoomuslaiset sivistys- ja opetus/koulutuslautakuntien puheenjohtajat yhteiseen tilaisuuteen ja aika hyvin kutsua noudatettiinkin vaikka näin joulun alla monenlaista ohjelmaa onkin. Ministeri piti erinomaisen katsauksen ajankohtaisiin aiheisiin ja sen jälkeen hyvä ja perusteellinen keskustelu eri kuntien sivpol-ajankohtaisista asioista ja lopuksi vielä eri kuntien toiveita ja tavoitteita tuleville vuosille. Tilaisuus oli laatuaan ensimmäinen ja voin luvata, että ei viimeinen. Ja monelta mukana olleeltakin tuli palautetta, että jatkoa toivotaan. Tilaisuudesta vielä piipahdus toisessa tilaisuudessa eduskuntaryhmämme väen kanssa ja nyt kotona. Huomenna jatketaan.

Kommentit