Torstai, 25.06.2009

Blogi, torstaina 25.06.2009

Aamu-uinti Loppijärvessä ja kohta Helsinkiä kohden. Tänään tarkoitus tehdä yksi ohjelma MTV3:lle ja sen parissa heti aamusta ahkeroimme. Aamu-uinti kyllä raikasti kummasti ja olo mukavan pirteä ennen päivän hellettä. Myös Hesarin tuorein puoluekannatusmittaus oli mieluista luettavaa. Vaalirahakohu ei ainakaan vielä näy ja järjestys on sama ja tuttu. Itseasiassa olemme hieman jopa parantaneet kannatustamme Eurovaaleista ja ero edelleen kannatustaan menettäneeseen SDP:hen on jo lähes kolme prosenttia. Demarien kannatus on pudonnut nyt peräti 1,4 prosenttia edellisestä mittauksesta ja on enää 20,6 prosenttia. Meidän kannatus tässä kyselyssä 23,3 ja keskustan 18,8. Mutta menneisyyttähän ne miittaavat ja työtä nöyrästi tulee jatkaa.

Eilen saimme myös tiedon, että FIA ja F1-tallit ovat päässeet sopuun formulakiistassa. Max Mosley jättää FIA:n ykköspaikan ja nyt onkin meidän suomalaisten yksi hyvä mahdollisuus saada kova tekijä kovimmalle mahdolliselle paikalle. Ari Vatanen on ollut pitkään esillä näissä keskusteluissa ja toivotaan, että Vatanen noussee nyt paikalle. Hänellä olisi vankka kokemus maailmalta ja kannatus niin Ranskassa kuin muuallakin Euroopassa ja ennen muuta erittäin vankkaa osaamista. Tässä meidän suomalaisten kannattaa olla aktiivisia, mutta myös muunkin Euroopan.

Mutta nyt aurinko jo lämmittää kivasti. Helsinkiä kohden.

Tänään päivä siis Helsingissä ensin Maikkarille teimme urheilua ja sitten töitä eduskunnassa. Aikalailla hiljaista oli kivilinnassa – kuin huopatossutehtaalla kesällä. No töitä sai hyvin tehtyä ja nyt jälleen voi nauttia kesästä.

Tänään media on myös ollut kimpussa kysellen mielipidettä pääministerin luottamuksesta ja myös puoluesihteeri Korhosen luottamuksesta. Itse totesin vain, että pääministeri nauttii edelleen luottamustani ja myös puolueemme luottamusta. Korhosen asemaan en ottanut kantaa sillä puoluesihteeri on puolueensa on toimija ja hänen asemaansa ei heiluta eikä vahvista toisten puolueiden tekijät. Uskon ja tiedän, että keskustassa osataan tehdä oikeat ratkaisut ilman asiaa sisältä tuntemattomien neuvojakin.

Hieman turhankin paljon palstatilaa ja minusta hieman erikoisiakin koukeroita tätä vaalirahahärdelli on saanut. Minun vaikea ymmärtää miten tähän asiaan kuuluu esimerkiksi se, että neljä kansanedustajaa asuu Kevan omistamissa vuokra-asunnoissa. Kuntien Eläkevakuutuksella on noin 3000 vuokra-asuntoa ympäri maan pääasoassa suurimmissa kaupungeissa. Ja näistä siis neljässä asuu kansanedustaja. Jos he ovat pelisääntöjen (löytyvät ainakin www.vuokra-asunnot-helsinki.com sivulta) mukaan asunnot vuokranneet ja hoitaneet sivuilla kerrotut velvoitteet niin minusta tällaisen kytkeminen vaalirahakohuun on kohtuutonta. Ja tärkeää on myös toki selvittää se, että vuokrataso on normaali Kevan käyttämä ettei asuntoja ole vuokrattu alihintaan.

Mutta muutakin tapahtuu ja mm. taloustilanne työllistää hallitusta ja myös esityksiä tulee koko ajan. Eli lehdet elävät omaa elämäänsä ja hallitus toimii omalla sarallaan. Tänään annettiin esitys ampuma-aselain uudistamisesta niin, että tulevaisuudessa ei enää alle 20-vuotias voisi hankkia käsiasetta. Luvan pistooleihin, pienoispistooleihin, revolvereihin ja pienoisrevolvereihin voisi saada vain silloin jos on harrastanut aktiivisesti ammuntaa vähintään kaksi vuotta ampumaseuran jäsenenä. Ja myös ensimmäinen käsiaselupa olisi tulevaisuudessa enintään viiden vuoden määräaikainen hallussapitolupa. Metsästysaseen saisi uuden lain jälkeen hankkia täysi-ikäisenä ja samalla lääkärille on tulossa oikeus tehdä poliisille ilmoitus henkilöstä, joka ”saattaa olla sopimaton pitämään hallussaan ampuma-asetta”. Asia nyt siis eduskuntaan ja sen käsittely alkaa meillä syksyllä. Ajatuksia ja palautetta tästäkin otan mielelläni vastaan.

Mutta nyt lämpömittari näyttää sellaisia lukuja, että suuntaan rantaan. Nautitaan tästä.

Kommentit