Torstai, 23.10.2008

Blogi, torstaina 23.10.2008

Aikalailla mielenkiintoinen oli eilinen Maikkarin Suuri vaalitentti. Hieman vielä ontui monet Jutta Urpilaisen perustelut ja aiheuttivat lähinnä hymyilyä. Mm. pelottelu finanssikriisistä ja miten se vaikuttaisi yksityisen lääkäriaseman toimintaan kun ulkomaalainen sijoitusyhtiö vetäisi rahansa pois. Aikalailla oli kaukaa haettu ja täysin eriskummallinen väite. Oli ajautumassa pelottelulinjallaan umpikujaan ja oli pakko keksiä jotain pääministerin vastakysymykseen. No annetaan se anteeksi. Ehkä tuo Iltasanomien otsikko ”Vaaliteatteria” kertoo eniten. Tai ”yhteistyön käden” ojentaminen pääministerille samaan aikaan nauraen ei oikein kuvaa vakavan tilanteen vastuullista hoitamista vaan ehkä enemminkin tilanteella ilkointia. Valitettavasti.

Nyt kello hieman yli seitsemän ja torstaiaamu. Tänään aikainen reissu jälleen pimenevissä aamuissa Helsinkiin. Aamulla lakivaliokunta ja sitten ennen ryhmäkokousta olen lupautunut vielä kampanjoimaan Kolmen Sepän patsaalle kun päivällä pari tuntia tyhjää. Katsotaan josko tänään pääsisin kyselytunnilla jo ääneen. Näin pitäisi olla.

….

Päivä edennyt mukavasti. Lakivaliokunnassa tänään pitkä kokous, mutta sivistysvaliokunta kun tänään ei istunut niin ehdinkin kivasti Helsingin Kokoomuksen Toivotalkoisiin Kolmelle Sepälle. Lounastauon kun siihen yhdisti niin tunnin aikaa ehdin mukavasti ihmisten kanssa jutella ja ehdokkaittemme esitteitäkin jakaa. Mutta nyt kohta jo ryhmäkokoukseen.

….

Päivä on jälleen kääntymässä loppuun. Tässä seurailen vielä Ylen suurta vaali-iltaa ja hieman lueskelen huomisia kokousasioita. Ryhmäkokous ja kyselytunti ja täysistunto siis jo takana. Kyselytunnilla pääsin pikaisesti ääneenkin, mutta valitettavaa, että tärkeä aihe ei saanut puhemieheltä edes lisäkysymykselle tilaa. Nostin esille nyt vuoden aikana tapahtuneet lähes 200 koulu-uhkausta Jokelan ja Kauhajoen innoittamina. Ne ovat luoneet kouluihin pysyvääkin pelkoa ja tälle olisi nyt syytä tehdä jotain. Lisäkysymyksessä olisin vielä halunnut tietää hallituksen linjaa siitä, että olisiko nyt syytä tiukentaa selvästi koulu-uhkauksista annettavia pieniä sakkorangaistuksia. Siihen en siis mahdollisuutta saanut. Odotan todella hallitukselta toimia nimenomaan koulurauhan palauttamiseksi tässäkin mielessä.

Kotimatkalla pysähdyin Riihimäen Korvakahvilalla. Tänäänkin illan jo pimennyttyä paikalla oli varmaankin toistakymmentä kokoomusehdokasta ja koko ajan myös kahville poikenneita kuntalaisia. Tunnelma Riihimäen Olohuoneessa kerrassaan viehättävä ja se vastaanotto millä Takalan Riitta, Ojapalon Taina, Hirvijoen Aino, Kulmalan Salla, Kökön Antti ja Niemisen Ahti ja kumppanit väkeä vastaanottivat ja kahvia ja pikkupurtavaa tarjosivat oli jotain erityistä. Ja ulkona Rasimuksen Jouni jonka tulosta odotan innolla. Uskon, että se on kova.

Mutta nyt kello jo niin paljon, että hetki vielä lukuhommia ja sitten nukkumaan. Aamulla NesteOilin pääkonttorille ja siitä päivä käyntiin.

Kommentit