Torstai, 21.08.2008

Blogi, torstaina 21.08.2008

Eilen illalla hevosten kesäloman jälkeen aloitimme sitten ratsastuksen syyskauden. Yllätyksekseni hevoseni oli vaihtunut, mutta täytyy myöntää, että kokemus oli hieno. Homeros on upea ja osaava hevonen ja sellaisen kanssa ilo tehdä töitä ja suunnata katsetta nyt sitten jo syksyn tunneille ja kilpailuihinkin. Yritetään saada rakoa kiireisessä syksyssä hevostelullekin.

Tänään päivä koneen ääressä. Kasassa odottaa nippu töitä ja niitä nyt pois hoitamaan heti aamusta. Päivällä tarkoitus käydä entisellä koulullani ja sitten illalla tavanmukaan Hippikisoihin. Kuulemma jälleen useampi sata piskuista urheilijaa mukana Pekingin tyyliin.

….

Olipahan mukava päivä. Päivän töiden ja parin tapaamisen jälkeen sain nauttia hienosta perinteisestä urheilukilpailusta Lopella. 27. kerran paikallinen Osuuspankki järjesti Hippokisat ja jälleen todella paljon väkeä. Hieman näytti päivällä pahalta mitä sään kanssa käy, mutta aivan nappiin. Sadepilvet hukkuivat juuri ennen kisojen alkua ja saimme käydä tämän pienten urheilijoiden hymyisän kisan läpi aurinkoisessa jopa ajoittain lämpimässä säässä. Tällaisiin tapahtumiin on ilo ehtiä, kun hymystä ja iloisuudesta ei ole pulaa. Siinä meillä aikuisilla olisi monta kertaa oppimista.

Tänään varmistui myös se, että hallituksemme tulee ohjaamaan merkittävän avustuksen ensi vuonna uusiutuvan energian investointeihin. Tänään hallitus kävi läpi tätä pakettia ja tulos on vaikuttava. Rahaa tullaan laittamaan myös uusiutuvan energian tutkimus- ja innovaatiohankkeisiin sekä merkittävästi myös teollisuuden uusiutuvan energian investoihin, lämmitysjärjestelmien muuttamiseen päästöttömiksi. On hyvä, että hallitus on nyt tässä asiassa enemmän kuin aktiivinen ja ei jää odottamaan työnalla olevaa ilmasto- ja energiastrategiaa. Se tullee linjaamaan tilannetta pidemmälle ja ei ole mitään syytä nyt odottaa näitä päätöksiä vaan on oikein toimia. Strategia pitäisi olla käytössä tämän tiedon mukaan vuodesta 2010 lähtien.

Toinen mieluisa uutinen oli tänään se, että MTK kertoi puukaupan olevan nyt ennätysvilkasta. Heinäkuun lopussa hallituksen tekemä päätös puun myyntitulojen verohuojennuksesta siis näkyy arjessa juuri tavoittelemallamme tavalla. MTK:n mukaan puukauppa oli yhtä vilkasta edellisen kerran vuonna 1998 ja viikoilla 31-33 saatii liikkelle lähes 2,1 miljoonaa kuutiometriä puuta. Eli jopa neljänneksen enemmän kuin viime vuonna. Se merkittävä lisäys kun muistamme sen hinnan mitä vuosi sitten puusta sai. Silloin kova hinta toimi myynnin sykäyttäjänä. Tilastojen mukaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla tänä vuonna hakattiin kuitupuutakin kaikkien aikojen ennätysmäärä. Eli näin jälleen yksi esimerkki siitä miten oikein kohdennetut ratkaisut toimivat.

Mutta huomenna päivä Helsingissä. Aamusta ensin Ilmalaan tekemään yksi ohjelma MTV3:lle ja illalla tarkoitus suunnata Taiteiden yöhön. Upea ilta 1968 vuoden tunnelmissa luvassa. Odotan innolla.

Kommentit