Torstai, 18.06.2009

Blogi, torstaina 18.06.2009

Kyllä se aurinko vielä näköjään paistaa, mutta paistaako enää huomenna? Toivotaan niin. Tänään siis vielä eduskunnassa töitä ja sitten juhannuksen viettoon.

Tuo vaalirahakeskustelu sai jälleen uusia käänteitä kun Helsingin Sanomat julkaisi tiedon, että SDP sai vuoden 2007 vaaleihin tukirahaa Suomen suurimmalta ammattiliitolta Julkisten ja hyvinvointialojen liitolta eli JHL:ltä peräti 113 000 euroa. Kyseessä siis sitä paljon puhuttua ammattiyhdistystukea jota lehden mukaan demareille tuli kyseisenä vaalivuonna peräti noin 400 000 euroa. Siis periaatteessa työntekijöiden maksamaa rahaa.

Mielenkiintoista on myös se, että Hesari oli yrittänyt saada myös tietoon sitä miten paljon Metalliliitto demareita tuki. Tämä raha pysyi kuitenkin edelleen piilossa. Liiton puheenjohtaja Riku Aalto ei suostunut paljastamaan tukisummaa.

On totta, että myös meitä lähellä olevat toimijat ovat tukeneet kokoomusta, mutta nämä tukijat olemme kertoneet julkisuuteen ja eilen Jyrki Kataisen toivomuksen mukaan myös Teollisuuden ja työnantajain säätiö kertoi tarkan summan, jota puolue ei siis voinut omatoimisesti julkistaa. TT:n säätiön tuki oli kokoomukselle ja keskustalle 150 000 euroa. Hesarin mukaan myös RKP olisi saanut samaa rahaa.

Eli tukea ovat saaneet kaikki ”itseään” läheltä olevilta toimijoilta. Ja tärkeää on todeta myös se, että puolueiden tukeminen näin on täysin laillista ja myös se, että näiden tukien julkistamiseen ei ole mitään velvoitetta. Eli mistään pimittämisestä ei ole kyse.

Mutta nyt kello jo sen verran, että päivän lehdet ja sitten äänestyksiin. Sen jälkeen juhannuksen viettoon. Luonnon keskelle.

Kommentit