Torstai, 14.09.2006

Blogi, torstaina 14.09.2006

Torstai on töistäni vapaapäivä. Tänään käytän tämän päivän yhtä pientä työasiaa 🙂 lukuunottamatta eduskuntavaalikampanjaani. Myyntituotteet ja sen semmoisia hoidamme tänään kuntoon.

Hallituksen ensi vuoden talousarvioesitys on aiheuttanut eduskunnassakin odotetusti paljon kritiikkia. Meidän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jyri Häkämies arvosteli lähetekeskustelustelussa hallituksen työllispolitiikkaa tehottamaksi. Muutoin Häkämämies kuvasi hallituksen talousarvioesitystä ”hyvän talouden oloissa tehdyksi, yllätyksettömäksi hukattujen mahdollisuuksien budjetiksi”.

Tuntuukin aika erikoiselta, että jo pitkään jatkuneesta erittäin vahvasta talouskasvusta huolimatta edelleen noin 15 prosenttia työikäisistä suomalaisista on työttömänä tai työvoimapoliittisten toimenpiteiden piirissä.

Jyri Häkämies lupasikin jo samalla, että Kokoomus tarjoaa vaihtoehdon hallituksen temppupolitiikalle.

”Esitämme kotitalousvähennyksen laajentamista, valmistumiseen kannustavaa opintotukimallia, oppisopimuskoulutuksen lisäämistä ja laadun parantamista, työpajatoiminnan lisäämistä sekä työvoiman liikkuvuuden edistämistä myöntämällä työn vuoksi kahdella asuinpaikkakunnalla asuville erityinen verovähennys. Oman mallimme rahoitamme puhtaasti työministeriön pääluokan sisältä, käyttämällä rahat tehokkaammin kuin punamultahallitus” totesi Häkämies. Erittäin onnistunut puhe, mutta toivotaan, ettei sen hyvät sisällöt nyt hautaannu sen takia, että ne tulivat hallituksen ulkopuolelta. Näin on valitettavan usein tapahtunut. Nyt pitäisi tässäkin asiassa pelata yhteisen Suomen hyväksi ilman kateutta.

Päivä jälleen melkein takana. Vapaapäivästä tuli nautittua ja eduskuntavaalikampanjaa eteenpäin vietyä. Myyntituotteet saadaan liikkeelle lähiviikkoina eli siitä se alkaa.

Järvisen Heikki Janakkalan tukiryhmästäni ilmoitteli tänään tukijoukkoihin upean määrän uusia tukijoita. Kiitokset Heikille ja tervetuloa uudet tukijat mukaan.

Tukijoista tulikin mieleeni tuo jääkiekon SM-liiga mikä alkaa tänään. Tukijoukoistani Lahden Janne HPK:n yksi ykköspelaajista aloittaa kautensa Oulussa Kärppiä vastaan. Tsemppiä Jannelle ja koko HPK:n remmille. Itse vielä seuraa myös tottakai TPS:nkin menestystä. Se oli sellainen lapsuuden ykkösjoukkue ja kun johonkin kiintyy niin tulee sitäkin seurattua aina. Muista hyvin miten mm. Saku Koivun uran alkua tuli seurattua ja oikeastaan fanitettuakin ja sitten hänen syövästä parantumiset ja paluut NHL-jäille olivat sellaisia hetkiä mitkä saivat hiljaiseksi. Upea pelaaja ja upea ura. Toivotaan, että nyt Lahden Janne kausi on vielä viime kauttakin parempi ja sitten mies pääsisikin maajoukkueeseen ja vaikkapa NHL:ääkin. Tsemppiä.

Kommentit