Torstai, 14.08.2008

Blogi, perjantaina 15.08.2008

Nyt kello jo kohta puoliyö. Ja siis jo kotona. Tänäänkin yhteydet päivällä täydellisen tukossa, mutta nyt Pekkalan mökiltä jälleen tännekin pääseen. Tänään vain upea lomapäivä. Eilisen sateet olivat menneen kesän juttuja ja tänään saimme nauttia hienosta kesäpäivästä. Sen käyntimmekin kiertäen oikeastaan kaikki mahdolliset paikat Vanhassa kaupungissa.

Aamulla ehdimme jo jännittää myös Hanna-Maria Seppälän uintia ja huomenna aamulla sitten finaali. Itse uskon Hanna-Marian kohdalla vaikka mihin. Kultaan. Jännitetään ja pidetään peukkuja. Jännitetään huomenna myös sitten mitä presidentti tekee sisäministeriön kansliapäällikön nimityksen kanssa. Valintaryhmä ja ulkopuoliset asiantuntijat ja nyt jo valtioneuvostokin on kaksi kertaa esittänyt uusiutuneeseen tehtävään ja toimenkuvaltaan muuttuneeseen tehtävään EU:n rajaturvallisuusviraston pääjohtajaa Ilkka Laitista. Laitinen on puolueisiin sitoutumaton vankka ammattilainen ja osaaja. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että presidentti ei tätä osaamista arvosta vaan tullee nimittämään tehtävään puoluetoverinsa Ritva Viljasen. Itse olin erityisen tyytyväinen, että maamme hallitus ei presidentin painostuksessa kantaansa muuttanut vaan jatkaa edelleen määrätietoisesti nimityslinjaa jossa tärkeitä ei ole puoluetausta vaan osaaminen ja kokemus haettuun tehtävään. Tämä on ollut aina myös oma linjani kun erilaisia tehtäviä on täytetty. Mutta se ei siis saa myöskään tarkoittaa sitä, että puolueisiin sitoutuminen saisi olla este valinnalle. Ei – mutta se ei ketään päteväksi tee. Se olisi hyvä muistaa.

Mutta jännitetään näitä huomenna. Huomenna myös muutenkin tiukka päivä. Nämä kolme lomapäivää tulivat hyvään rakoon. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Kommentit