Perjantai, 15.08.2008

Blogi, perjantaina 15.08.2008

Ei toiveeni toteutunut. Hanna-Maria Seppälä ei onnistunut kultaa nappaamaan vaan nyt joudumme tyytymään neljänteen sijaan. Sekin tosin tosikova Olympialaisista. Onnea! Juha Hirvi kanssa taipui ja oli ilmakiväärissä seitsemäs. Ehkä siitäkin odottelimme hieman kovempaa. No Olli-Pekka Karjalainen onnistui sitten kohtuullisesti ja on mukana moukarin finaalissa. Mielenkiintoisia päiviä edessä.

Tänään töiden pariin heti aamusta. Monenlaista viikolta kasassa.

….

Pitkä päivä jälleen takana. Asiat saatu järjestykseen niin juoksevat kuin kunnankin toimia odottaneet. Kiitokset myös palautteesta liittyen kotikuntani Lopen kunnallisvaalilistaan. Olen itsekin enemmän kuin tyytyväinen tuohon ryhmään ja uskon, että sillä saavutamme hyvän tuloksen lokakuun vaaleissa. Ja näyttää siltä, että vielä muutamalla henkilöllä porukka kasvaisikin. Toivon niin.

Pikkuhiljaa alkaa myös ehdokasrintamalla kampanjointi. Erityisen ilahtunut olen siihen aktiivisuuteen mitä kokoomusnuoret ovat jälleen ympärimaan osoittaneet. Kotisivuja aukeaa päivittäin ja Facebook-groupeja syntyy myös. Tässä jälleen yksi erittäin hyvä ehdokas – nuori kevään ylioppilas Satu Siikaniemi Hollolasta. Kannatta tutustua kotisivuihin. Lahdesta Savanderin Monican sivut ovat olleet pystyssä jo keväästä ja sinne löytää tästä ja Riihimäeltä Tonterin Lauran kotisivut jo myös elossa ja sinne linkki tässä. Niin ja ehdottomat suosikkini Helsingissä. Heidi ja hänen kotisivunsa. Tulen tässä ennen vaaleja starttaamaan vielä yhden uuden jutun täällä omilla kotisivuillanikin eli katsellaan hieman eteenpäin.

Tänään sitten presidenttimme linja muutti ja takki kääntyi 180 astetta. Tähän asti hän on noudattanut hallituksen yksimielisissä esityksissä valtioneuvoston linjaa, mutta nyt aate vei mukaan. Halonen nimitti kansliapäälliköksi sisäministeriöön puoluetoverinsa Ritva Viljasen. Siihen hänellä oli tosin täysi oikeus ja valta. Eli sen kanssa elettäköön.

Olen tuoreen varapuheenjohtajamme Sampsa Katajan kanssa täysin samaa mieltä, että tilanne on vaikea. Sampsa totesi, että tämä kansliapäälliköiden nimitysmekanismi on oiva esimerkki siitä, kuinka valta ja vastuu on jaettu väärällä tavalla. ”Presidentillä on mahdollisuus nimittää kansliapäälliköiksi haluamansa henkilöt, mutta kaiken vastuun henkilön onnistumisista ja epäonnistumisista kantaa asianomainen ministeri ja hallitus. Tämä on räikeä perustuslaillinen epäkohta.” Uskon, että tämä tapahtumasarja saa aikaan muutoksia. Uskon niin.

Niin ja kuulemma viimeisen 50 vuoden aikana vain kerran tätä ennen presidentti on nimittänyt vastoin valtioneuvoston yksimielistä kantaa. Ja tuo presidentti oli Urho Kekkonen. Miettikääpä sitä.

Huomenna aamusta Hämeenlinnan kokoomuksen vieraaksi Elomessuille. Luvassa mukava päivä läänimme pääkaupungissa. Illalla sitten rapujen pariin. Nyt siis pihoja siistiämään ja saunanlämmitykseen.

Kommentit