Torstai, 08.06.2006

Blogi, torstaina 08.06.2006

Torstai alkoi töiden merkeissä. Aamupäivä täytyy tehdä firman töitä ja sitten kello 11.00 aloitamme Hyvinkään kaupungintalolla tilaisuuden missä olen kuultavana Hyvinkää-Riihimäen talousalueen toisenasteen koulutuksen muutos- ja selvitystyössä. Siihen pitäisi mennä aikaa tunnin verran ja sitten iltapäivällä Erämessujen kutsuvierasavajaisiin.

Olen todella iloinen, kun tukiryhmäni kasvaa koko ajan. Vetäjät Marja (Tarkkonen) ja Eeva (Pyhälammi) ovat jo tehneet hyvää työtä ja myös muut tukiryhmän jäsenet. Uusia tukijoita on tullut tavoittelemaamme 1-4 päivässä.

Viimeksi mukaan liittyivät tänään Suvi Lukkarinen, koulunkäyntiavustaja ja Tapani Viitala, opiskelija. Molemmat Riihimäeltä. Eilen 7.6. mukaan lähtivät Anu Lottanen, riihimäkeläinen koulunkäyntiavustaja ja hämeenlinnalainen opiskelija Niina Riutta.

Tuo lista tukijoistani löytyy kokonaisuudessaan tukiryhmä sivuilta ja uusia tukijoita voi ilmoittaa osoitteeseen tukiryhma@timoheinonen.fi

SAK:n esitykset eivät saa kovinkaan vahvaa tukea keskustankaan riveissä. Tuoreimpana Keskustan varapuheenjohtaja Antti Rantakangas kiirehti tyrmäämään SAK:n hallituksen varapuheenjohtajan Matti Huutolan esityksen metsien kiinteistöverosta.

Huutola esitti metsien kiinteistöveroa Maaseudun Tulevaisuudessa. Mutta mikä pahinta asia on myös SAK edustajakokouksen hyväksymässä ohjelma-asiakirjassa. Siellä vaaditaan kiinteistöveron laajentamista maa- ja metsätalousmaahan.

Tuleviin hallitusneuvotteluihin Keskustalla on Rantakankaan mukaan vanha kanta: ei kiinteistöveroa maa- ja metsätalousmaalle.

En minäkään ymmärrä Huutolan esitystä. Metsien tuotto on yleisesti varsin alhainen ja nyt pitäisi enemminkin miettiä asiaa jopa toisinpäin. Asialla on myös vaikutuksia bioenergiaan. On järkevää saada myös metsien oksa yms. hakkuujäte hyötykäyttöön ja siksi metsäpuolen asioita pitää tarkastella toiselta näkökannalta kuin mitä SAK nyt taas esittää.

Puolueiden kannatusluvut saatiin toukokuulta myös täällä viikolla. Kannatusluvut näyttävät olleen toukokuussa lähes samat kuin huhtikuussa. Suurin puolue oli edelleen SDP, jota kannatti 25,2 prosenttia vastanneista. Keskustan kannatus oli 24 prosenttia ja meidän kokoomuksen 20,8. Vihreitä kannatti toukokuussa 8,7 prosenttia vastanneista ja vasemmistoliittoa 8,2 prosenttia. Kristillisdemokraattien kannatus oli 5,3 prosenttia, RKP:n 4,6 ja perussuomalaisten 2,6 prosenttia. Tilanne selviää Taloustutkimuksen Ylen radiouutisille tekemästä kyselytutkimuksesta.

Mielenkiintoinen päivä jälleen takana. Aamusta siis töiden jälkeen menin Hyvinkäälle. Olimme kuultavana talousalueemme toisenasteen koulutuksen uudelleen järjestelyistä. Päälimmäisenä halusimme tuoda esille eri järjestämismallien puolia tai siis toivoimme että niihin raportissa kiinnitettäisiin huomiota. Eli esimerkiksi siihen miten kuntayhtymä ja osakeyhtiö eroavat toisistaan kuntalaisnäkökulmasta ja opiskelijanäkökulmasta ja myös lähidemokratian suhteen. Itse olen vahvasti kuntayhtymämallin kannattaja. Se on avoin hallintomalli missä kuuluu kuntalaisten mielipiteet.

Lisäksi halusimme, että yksiköitä mahdollisesti yhdistettäessä otetaan huomioon se, että toisenasteen opiskelijat ovat usein vasta kuusitoistavuotiaita. Silloin on tärkeää, että opiskelupaikka on kohtuullisen lähellä kotia.

Tämän jälkeen menin Riihimäelle kansainvälisten Erämessujen kutsuvierasavajaisiin. Mennessäni näin heti Järvisen Heikin isänsä kanssa. Heikki on vahvasti mukana kampanjassani ja merkittävä linkki ja työmyyrä Janakkalassa ja Hämeenlinnan alueella.

Avajaisissa näin myös Paloheimon Arvin. Arvi totesi, että ”Olit sitten kirjoittanut sivuillasi tapaamisestamme ratsastuskilpailuissa.” No siinä riittikin hauskaa keskusteltavaa hetkeksi. Oli hienoa huomata, että näitä sivujani todellakin seurataan ja laajastikin vielä.

Avajaisten jälkeen kiertelin hetken messuilla. Kävin tavan mukaan Sakon osastolla moikkaamassa Kaupin Erkkiä. Erkki on vanha perhetuttu jo ajalta kun minä synnyin. Tapasin myös tukiryhmäni vetäjän Tarkkosen Marjan tyttärensä kanssa ja joukon muita tuttuja. Olikin hauska kierrellä ja katsella.

Matkaan osastoilta tarttui vankien päivätyönä tekemät iso tarjotin ja mökkiavainkaappi. Loistavaa työnjälkeä.

Messuilta menin rakkaan kummityttöni Elisan 1-vuotissynttäreille. Tavan mukaan niin kuin Venlanikin aikanaan sai myös Elisa nyt BabyBornin ja lorukirjan. Hurmaava pieni neiti söi jäätelöä ja nautti kesäpäivästä. Upea tapaus. Kummisetäänsäköhän tullut 🙂

Illalla sitten viimeistelimme Pekkalan kylpyhuoneen. Kilpisen Raimo oli ihastuttavan Aino-tyttärensä kanssa töissä ja saimme kaiken kuntoon.

Nyt kello 23.39 ja aika kiittää päivästä. Huomenna aamusta töihin ja iltapäivällä MTV3:n työmatkalle Alahärmään Pohjanmaalle.

Kommentit