Torstai, 01.03.2007

Blogi, torstaina 01.03.2007

Eduskuntavaalien tv-mainokset alkavat pikku hiljaa pyöriä televisiossa. Meidän puolueemme mainokset julkistettiin eilen ja kahdeksan mainoksen voimin puolueemme menee maalisvaalien loppukirille. Näin mainokset eilen ja tänään ne jo näkyvät tv-ohjelmien väleissä ja minä olin ainakin tyytyväinen mainoksiin. Sauli Niinistö ja Jyrki Katainen käyvät mielenkiintoisia keskusteluja eri aiheista vakavia aiheita, mutta myös hieman pilkesilmäkulmassakin ainakin yhdessä. Hyvällä maulla tehty tv-kampanja. En sitten tiedä onko niin hyvällä maulla tehty, että sitä hyvää makua ei enää riittänyt SAK:n tv-kampanjaan alkuunkaan? Niinpä.

Minunkin tukiryhmässä SAK:laisia enemmänkin ja tuntuu erikoiselta tällainen ammattiyhdistysliikkeen kampanja. Ymmärrän mielipahan jäsenistönkin keskuudessa.

Tänään pidämme Hyvinkää-Riihimäen talousalueen ykköspuheenjohtajien tapaamiseen Riihimäellä ennen puoltapäivää. Keskustelupöydässä esillä kuntayhteistyön keskeiset asiat. Nämä keskustelutilaisuudet ovat osa sitä luottamuksen ilmapiirin rakentamista ja hyvä on puhua isoista asioista vain luottamushenkilöidenkin kesken.

Tiukka kampanjapäivä tämän jälkeen luvassa jälleen tänäänkin. Juuri laskin, että tammikuun puolivälistä alkaen on tilaisuuksia on ollut tähän asti kahden tilaisuuden keskiarvolla ja nyt helmikuun puolivälistä kolmen tilaisuuden tahdilla per päivä. Pitkiksi päivät venyvät.

….

Suomen naisten viestijoukkue voitti sitten kultaa upealla hiihdolla Sapporossa. Loistava juttu oli laittaa Kuitunen avajaaksi ja hän hiihtikin muilta karkkuun heti avausosuudella. Sitten toiseksi hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen lisäsi johtoa ja hänen jälkeen Riitta-Liisa Roposella ja Pirjo Mannisella oli ilo tuoda Suomelle maailmanmestaruus. Tämä kulta oli maamme neljäs Sapporosta ja tämä kulta nosti Suomen takaisin mitalitilaston kärkeen saldolla 4+1+1. Norjalla on tosin määrällisesti enemmän mitaleja, mutta yksi kulta vähemmän.

Tämä huippu-urheilun rahoitus on ollut myös yksi keskusteluissa esille noussut asia. Minusta se on aivan itsestään selvyys jos näin pieni maa haluaa menestyä maailmalla ja minusta pitää menestyä ja näkyä. Tämä on tärkeää meille suomalaisille ja itsetunnollemme, mutta myös maamme markkinointia. Loppujen lopuksi ns. huippu-urheilun tuki on vain murto-osa yhteiskunnan koko liikuntasektorille osoittamasta tuesta ja näin pitääkin olla. Sitäkin kuitenkin tarvitaan. Ja jos haluamme menestyä jatkossa lahjakkaiden nuorten lisäksi tarvitaan myös rahaa.

Eikä pidä laittaa vastakkain liikuntaa, urheilua ja huippu-urheilua. Kaikkea tarvitsemme. Urheilukin siis tarvitsee puolesta puhujia, mutta ennen muuta tekijöitä.

….

Kello 13.30 ja juuri hetki sitten päätimme Hyvinkään, Riihimäen, Hausjärven ja Lopen valtuustojen ja hallitustenpuheenjohtajien tapaamisen Riihimäellä. Kävimme läpi lähiajan yhteistyöhankkeita ja sovimme asioiden jatkovalmistelusta ja lähinnä siitä miten edetään.

Ehdin tässä raossa lukemaan myös tiivistelmän Ajankohtaisen kakkosen teettämästä tutkimuksesta missä selvitettiin nuorten naisten tasa-arvoasenteita. Taloustutkimus oli kysynyt reilulta 1200 suomalaiselta työn ja perhe-elämän sovittamisesta ja tutkimuksen mukaan nuoret naiset uskovat itse voivansa yhdistää vaativan uran tai pätkätyöt ja perheen. Itse asiassa alle 35-vuotiaista naisista 61 prosenttia ei usko, että pätkätyöt ovat este perheen perustamiselle. Mutta sitten taas yli 35-vuotiaista yli puolet piti pätkätyötä perheen perustamisen esteenä.

Saman tutkimuksen mukaan nuoret naiset luottavat vanhempia naisia enemmän siihen, että perhe ei muodosta estettä etenemiselle johtotehtäviin. Nuorista naisista 65 prosenttia oli kyselyssä sitä mieltä, että perhe ei ole este etenemiselle johtoon.

Noin puolet vastaajista olivat samaa mieltä väittämän kanssa missä todettiin: ”en ymmärrä koko naisasiavouhotusta, Suomessa naisilla on asiat hyvin” ja yli puolet nuorista naisista allekirjoitti väittämän, jonka mukaan tasa-arvo on johtanut siihen, että naisilta vaaditaan liikaa: pitää yhtä aikaa olla hyvä perheenäiti ja menestyä työssä. Ikääntyneemmät naiset kokivat paineita useammin kuin nuoret, eniten ristipaineita kokevat yli 50-vuotiaat naiset.

Varsin mielenkiintoinen tutkimus. Itse olen sitä mieltä, että työtä tasa-arvokysymyksen eteen pitää edelleen jatkaa. En ole kiintiöiden puoleen puolin enkä toisin, mutta tasa-arvokysymyksissä haluan korostetusti ottaa huomioon äidin vaativan roolin ja perhe-elämän ja työelämän yhteensovittamisen ja myös isän mahdollisuuden osallistua perhe-elämään aiempaa paremmin. Tällä saralla meillä on paljon työtä tekemättä. Puheita tosin on riittänyt. Myös palkkauskysymys on sellainen mikä vaatii tasa-arvo-oikaisua. Naisvaltaiset alat vaativat selkeän palkkakorjauksen ja korotuksen eli hoiva- ja hoitoala ja opetustyö esimerkiksi.

Nyt vaalitoimistolle kahvipannun kanssa. Salokanteleen Jukka tänään isännöi tupaa ja tarjolla siis kahvia ja korvapuusteja. Itse olen paikalla aina tuonne puoli neljään asti. Sitten Hämeenlinnaan Ritarihallille HPK:n ja IFK:n peliin.

….

Salokanteleen Jukka isännöi tänään Riihimäen vaalitoimistoa ja vaalikahvilaa. Väkeä kävi tasaisesti vaikka hieman hiljaisempi iltapäivä tänään kaupungilla muutenkin oli. Mutta koko ajan joku kahvilla ja juttelemassa – se pääasia. Itse olin tänään paikalla pari tuntia tuosta kolmen tunnin kahvila ajasta ja nyt viimeisen tunnin Jukka päivystää yksin. Minulla hetki taukoa ja sitten Hämeenlinnaan Kerhon peliin kampanjateamin kanssa.

….

Kello 22.30 ja juuri Hämeenlinnasta kotiin. Tahmea oli peli. Maaleja saimme odottaa aina pelin lopulle asti, mutta onneksi sen ainokaisen sentään teki Kerho. Itse asiassa maalin tekijä oli tuttu numero 75. Toni Mäkiaho. Tukiryhmäläisistä Sunna, Taina, Katja ja Kalle sekä Joona ja Kaitsu jakoivat jälleen pelissä lähes 1500 korttia ja tienviitta paidat keräsivät tukijoiden päällä hyvää huomioita myös toisen puolen katsomossa. Itse asiassa sinne lähetettiin pelin lopuksi vielä yksi paita lisääkin. Lahden Jannen siskolle Jonnalle, joka hänkin on mukana veljensä tapaan tukiryhmässämme. Kiitokset jälleen aktiiviselle tukijoukolle joka painaa töitä aivan uskomattomalla tahdilla. En tiedä miten tämän kaiken koskaan voin kiittää.

Tänään tukiryhmäkin sai kuusi uutta tukijaa. Hämeenlinnasta tukijoukkoihin liittyivät Marko Heinonen, Miia Lindström-Heinonen ja Petri Peltoniemi, Lopelta yrittäjät Lopen Ilma Oy:stä Pirjo ja Tero Väkiparta ja urheilijoiden joukkoon saatiin F1-väriä kun Salon Mika ilmoittautui mukaan tukiryhmään. Kiitokset myös teille kaikille ja tervetuloa mukaan. Mukana nyt siis jo 476 tukijaa. Saa nähdä ehtiikö 500 tukijan raja vielä rikkoutua ennen vaalipäivää 18.3. Katsotaan.

Huomenna päivä kotinurkilla. Kampanjoimme Lopen kokoomuksen ja loppilaisten luottamushenkilöiden kanssa Lopen S-Marketilla perinteisten kokoomuksen kevätkahvien merkeissä kello 14-19. Mukana kahvia kaatamassa myös Iiro Viinanen kello 14-16. Tervetuloa siis kahville ja korvapuusteille.

Kommentit