Timo Heinosen kysymys kyselytunnilla valaisia asiaa: Opintotukeen nousee jo ensi vuonna

Uutiset, perjantaina 11.05.2007

Kansanedustaja Timo Heinosen eduskunnan suullisella kyselytunnilla tekemä kysymys opintotuesta ja vapaan tulon -rajoista on saanut myönteisen vastaanoton. Heinonen tivasi kulttuuriministeri Stefan Wallinilta torstain kyselytunnilta tietoa siitä milloin luvattu opintotuen 15 prosentin ja vapaan tulon rajan 30 prosentin korotus toteutuu.

-Millä aikataululla hallitus toteuttaa nämä odotetut korjaukset ja ollaanko opintotukijärjestelmää vielä tämän lisäksi kokonaisuudessaan uudistamassa kannustavammaksi? kysyi Heinonen ministeriltä ja sai opiskelijoille kauan odotetun vastauksen.

-Omassa kehysehdotuksessaan opetusministeriö on lähtenyt siitä, että tämä korotus lähtisi liikkeelle mahdollisimman nopeasti. Se on kirjattu vuodelle 2008 alkavaksi, vastasi Wallin Heinosella ja lupasi, että hallitus seuraa myös opintotukijärjestelmän toimivuutta kokonaisuutena pitkin kautta.

Opintotuki on nousemassa siis jo ensi vuoden alusta. Hallitusohjelma lupaa opintorahaan 15 prosentin ja tulorajoihin 30 prosentin korotukset.

– Tämä on erittäin merkittävä asia opiskelijoille. Tarve korotukselle on ollut tiedossa jo viime vaalikaudella, mutta jostain syystä asiaa ei viime hallitus halunnut korjata. Onneksi tilanne nyt korjaantuu, totesi Heinonen kyselytunnin jälkeen.

Opiskelijajärjestöt ovat ajaneet opintorahan nostoa vuosikaudet ja nyt opintotuen korotuksen rinnalla myös vapaan tulorajojakin korotetaan ja tämä korotus auttaa myös monia. Nykyisin opiskelija saa tienata noin 9 000 euroa vuodessa menettämättä tukia ja nyt tehtävän korotuksen myötä tuloraja nousee vajaaseen 12 000 euroon.

– On äärimmäisen tärkeää, että opiskelijat voivat hankkia myös työkokemusta opintojen ohessa ja en minä ainakaan ole sitä kieltämässä jos nuori haluaa myös hankkia hieman lisätulojakin. Olen tyytyväinen nykyhallituksen reiluun linjaan myös opiskelijoita kohtaan.

-Itse ajoin asiaa vahvasti vaalikampanjassani monen muun kokoomusehdokkaan kanssa ja tottakai nyt tuntuu hyvältä, että voimme vaalilupauksemme lunastaa heti vaalikauden alussa, totesi Heinonen.

Opintorahaan tuleva korotus nostaa opintorahaa reilut 38 euroa kuukaudessa.

Heinosen tekemän kysymyksen myötä asia nousi esille myös perjantain Ylen uutislähetyksissä ja muissakin medioissa laajasti.

Kommentit