Timo Heinonen: SDP:n Pia Viitasen kommentit osoittavat kuinka kaukana kansanedustaja kansasta voi olla

Uutiset, lauantaina 13.03.2010

Kansanedustaja Timo Heinonen ihmettelee SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitasen vaatimuksia viestintäministeri Suvi Lindenin eroamisesta. Viitanen totesi lauantaina, että ” jos ei osaa päättää, olisi osattava edes erota”. Heinonen ei erovaatimusta ymmärrä ja painottaa, että ministeri teki juuri oikean päätöksen, pysäytti epäoikeudenmukaisen mediamaksun eteenpäin viemisen.

– Ministeri Lindenhän teki juuri niin kuin kansakin tahtoi. Ei tällaisia ratkaisuja pidä viedä eteenpäin, jos valtaosa suomalaisista sitä vastustaa ja osa puolueistakin. Ihmiset ja meistä kansanedustajistakin aika moni on vastustanut tasasuurta ja pakollista mediaksua juuri siksi, että suunniteltu mediamaksu olisi hyvin epäoikeudenmukainen, totesi Timo Heinonen.

Heinonen sanoi, että sinä aikana kun mediamaksusta on keskusteltu ei sille ole löytynyt montaakaan puolustajaa. Lähes 200 euron pakkomaksu on koettu palautteissa mahdottomaksi ja kohtuuttomaksi mm. eläkeläisille, opiskelijoille ja muille pienituloisille. Myös sitä on kritisoitu, että mediamaksu olisi yhtä suuri yksin elävälle kuin pariskunnalle tai perheellekin.

– Kyllä kansanedustajan pitäisi myös hieman kuunnella mitä ihmiset ajattelevat ja ennen muuta kokevat. Tehtyjen ratkaisujen ja päätösten tulee olla ihmistenkin mielestä oikeudenmukaisia ja hyväksyttäviä, painotti Heinonen ja totesi, että myös Ylen hallinnonuudistus on kohdannut suurta vastustusta nimenomaan SDP:n suunnasta.

– Eduskunnassa kerrotaan tarinaa, että juuri Pia Viitanen esitti aikanaan, että kansanedustajien ei pitäisi olla tehtävässä kuin maksimissaan kaksi kautta. Nyt Viitasella itsellään on menossa jo neljäs kausi ja varmasti hän hakee vielä viidettäkin kautta. Ehkä jos noin kauaksi kansan tunnoista ja mielipiteistä on erkaantunut kuin Viitanen nyt osoittaa olevansa niin varmasti tuo kaksi kautta olisi siinä tapauksessa ihan sopiva aika, hymyili Heinonen.

Esimerkiksi Iltalehden lukijakyselyssä lähes 12 500 vastaajasta 88 prosenttia pitää Lindenin tekemää ratkaisua oikeana.

Kommentit