Timo Heinonen Vitabalansin vieraana Hämeenlinnassa – Suomalaiset lääkkeet työllistävät Suomessa

Uutiset, torstaina 21.01.2010

Kansanedustaja Timo Heinonen jatkoi yritysvierailujen sarjaa. Heinonen vieraili vuonna 1980 perustetutussa Vitabalans Oy:ssä Hämeenlinnassa ja vahvan kasvuyrityksen tarina ja tulevaisuus vakuutti. Nyt jo yli 100 henkeä työllistävä hämeenlinnalaisyritys tekee toimitusjohtaja Atte Kukkosen johdolla kovaa työtä ja panostaa tänään myös vahvasti Euroopan markkinoihin. Yritys luottaa suomalaiseen osaamiseen ja korkeaan laatuun.

– On hienoa, että tarjolla on täysin suomalaisiakin lääkkeitä. Näin meistä itsekukin voi valitsemalla kotimaisen tuotteen apteekissa myös vaikuttaa siihen missä lääkkeiden teko työllistää. Vitabalansin lääkkeet tehdään Hämeenlinnassa ja työllisyysvaikutus on merkittävä, kiitteli Timo Heinonen ja totesi, että ostopäätöksillämme on suuri vaikutus tässä talouden taantumankin voittamisessa.

Yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Atte Kukkonen on Heinosen lukioaikaisia kavereita ja vierailun lomassa tarinat olivat myös palanneet vuosienkin taakse.
– Tottakai on mukava nähdä vanhoja kavereita ja vaihtaa kuulumisia, hymyili Heinonen vierailun jälkeen.

Päivän aikana Heinonen sai laajan ajankohtaistietopaketin Vitabalansin historiasta ja kasvustrategiasta, mutta myös suomalaisesta lääketeollisuudesta ja sen haasteista ja mahdollisuuksista.

– Työvoimapula on sellainen mikä vaivaa jo tätäkin alaa eli on tärkeää nyt satsata koulutukseen ja osaamiseen entistä enemmän, kertoi Heinonen yhden saamansa tutun viestin päivän jälkeen. – Ei näiden vierailujen antia voi koskaan liikaa kehua ja kiitellä. Ne ovat tärkeä osa tätä työtä.

Vitabalans Oy on on vuonna 1980 perustettu kotimainen, omistuspohjaltaan yksityinen lääketehdas, jonka liikevaihto on nykyisin noin 18,0 milj. EUR. Yritys tuotekehittää, valmistaa ja markkinoi reseptilääkkeitä, itsehoitolääkkeitä, ravintolisiä ja eläintenhoitotuotteita ja työllistää tällä hetkellä noin 100 henkilöä. Vitabalans Oy aloitti ulkomaanviennin vuonna 1995 ja tällä hetkellä sillä omat toimipisteet Virossa, Latviassa, Liettuassa, Puolassa, Slovakiassa, Tanskassa, Ruotsissa, Tsekin tasavallassa, ja Unkarissa. Lisäksi yritys toimittaa Hämeenlinnassta tuotteitaan toimitamme useille yksittäisille asiakkaille eri puolille Eurooppaa.

– Yrityksellä on isot investointisuunnitelmat Hämeenlinnaan ja tottakai täytyy nostaa hattua, että edelleen yrityksissä luotetaan suomalaiseen osaamiseen ja halutaan panostaa ja sijoittaa tänne, kiitteli Heinonen.

Kommentit