Timo Heinonen: Veteraanien kuntoutukseen 11,6 miljoonaa euroa lisää rahaa

Uutiset, torstaina 21.09.2017

Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen on tyytyväinen, että sotiemme veteraanien hoidon ja kuntoutuksen tarve otetaan lopultakin vakavasti. Valtiovarainministeri Petteri Orpo esitti lisätalousarviossa 11,6 miljoonan euron lisämäärärahan veteraanikuntoutukseen.

-On hyvä, että nyt veteraanirahat on nyt nostettu suoraan niille kuuluvalle tasolle. On velvollisuutemme huolehtia, että jokainen sotiemme veteraani ja heidän puolisonsa saavat riittävän hoidon ja kuntoutuksen, toteaa Timo Heinonen.

Kunniakansalaisten määrä vähenee kovalla vauhdilla veteraanien keski-iän noustessa jo kohti 95 vuotta.

-Tässä iässä hoidon tarve on jo aina suuri ja siksi enää ei pitäisi edes kysyä invaliditeettiastetta tai muutakaan vaan antaa jokaiselle veteraanille puolisoineen heidän tarvitsema hiovansa. Olen iloinen, että valtiovarainministeri Petteri Orpo on huolehtinut ensimmäisenä valtiovarainministerinä nämä rahat suoraan ja automaattisesti oikealle riittävälle tasolle.

Lisätalousarviossa päätetty 11,6 miljoonan euron lisämääräraha menee veteraanien kuntoutukseen ja kotiin vietäviin palveluihin. Lisäyksen myötä yhdenkään veteraanin kuntoutus ei jää tänä vuonna määrärahasta kiinni.

 

Kommentit