Timo Heinonen Valtion Liikuntaneuvoston Rakentamisjaoston johtoon

Uutiset, keskiviikkona 16.01.2013

Kansanedustaja Timo Heinonen (kok) on valittu Valtion Liikuntaneuvoston Rakentamisjaoston puheenjohtajaksi. Rakentamisjaosto valmistelee strategiset linjaukset liikuntapaikkarakentamisen avustuspolitiikalle ja käsittelee liikuntapaikkarakentamiseen liittyviä laajakantoisia kysymyksiä.

– Itse toivon, että pystymme jatkossa ohjaamaan valtion liikuntarakentamisen tukea vastuullisesti niin, että se tukee vahvasti lasten ja nuorten ja aikuistenkin harrasteliikuntaa. Samalla tärkeää on ylläpitää maassamme liikuntapaikkojen verkostoa, joka tukee myös huippu-urheilua, totesi Timo Heinonen ja muistutti, että edelleen peruskorjaustarve mm. liikuntasaleissa ja uimahalleissa on suuri.

Heinonen ottaisi samalla liikunnallisen arjen ohjenuoraksi laajemminkin kaikkeen rakentamiseen ja tekemiseen. Hän pitää tärkeänä, että esimerkiksi uusia kouluja ja päiväkoteja rakennettaessa liikunnallinen arkipäivä huomioitaisiin suunnittelussa. Entisenä opettajana Heinonen tietää mikä merkitys on virikkeellisellä koulupihalla lapsille ja nuorille.

– Kun koulupihassa on mahdollisuus liikkua ja tehdä, niin silloin myös lapset ja nuoret niin toimivat. Toivon, että liikunta tuotaisiin takaisin lasten ja nuorten päiviin myös liikuntatuntien ulkopuolellakin. Se tapahtuu muuten ihan kuin huomaamatta kun pihat suunnitellaan huolella. Hieman samaa sukua on pyöräteiden rakentaminen. Ne ovat parhaita arjen liikuntapaikkoja, pohti Heinonen ja toivoi tällaista ajattelua perinteisen liikuntapaikkarakentamisen rinnalle.

Kommentit