Kuntaministeri Henna Virkkunen tapasi vanhan Loganin Riihimäellä – Ja paljasti millainen on ravimiesten vahva peruskunta

Uutiset, maanantaina 21.01.2013

Kuntaministeri Henna Virkkunen tapasi 21 vuoden tauon jälkeen vanhan tutun hevosensa Loganin. Logan oli Virkkusen hoidossa aikanaan Tanskassa siitosorina ja lopulta hevosen tie toi Riihimäelle ja Sammaliston Tallille. Kansanedustaja Timo Heinosen kanssa Virkkunen pääsi näkemään vanhan ystävänsä ja tutustumaan samalla myös Joutsen Finlandiin.

– Idea tällaisesta pienestä vierailusta syntyi Ypäjällä. Olimme Hennan (Virkkusen) kanssa katsomassa Finnderbyä ja siellä tapasimme Markus Lindblomin ja selvisi, että Logan on heillä. Hennan ja Loganin yhteinen historia tuli puheeksi ja tottakai Make kutsui katsomaan vanhaa herraa, kertoi Timo Heinonen.

Riihimäellä ennen Sammaliston Tallille menoa kuntaministeri tapasi Riihimäen kaupunginvaltuuston puheenjohtajan Kai Heimosen ja Kokoomuksen puheenjohtajan Riku Bitter ja tutustui Joutsen Finlandin tehtaaseen ja historiaan. Joutsenen omistajat Eero Kotkasaari ja Matias Kotkasaari esittelivät untavapeitteisiin ja takkeihin erikoistuneen yrityksen toimintaan yhdessä tehtaan johdon kanssa.

– Kävimme kahvipöydässä myös läpi hieman Riihimäen seutukunnan asioita mm. sote-kysymystä ja palvelurakennetilannettakin.

Logan vanha tuttu Tanskan ajoilta

Nuorena ratsastajana Henna Virkkusen tie vei ratsastamaan ja kilpailemaan, mutta myös töihin Tanskaan. Tanskalaistallilla 20-vuotiaan Virkkusen hoidettavana oli nuori Holstein-ori Logan ja joukko tammoja. Nyt 21 vuotta myöhemmin Virkkunen pääsi tapaamaan Logania jälleen. Sammaliston Tallin omistaja Markus Lindblom kutsui Virkkusen vieraakseen ja jälleen näkeminen oli lämmin.

– Olihan se hieno hetki. Hevosihmiset sen voivat vain ymmärtää, kertoi Heinonen hymyillen Loganin ja Virkkusen jälleen näkemisestä.

Vanhaa nyt jo 27 vuotiasta Logania ei enää satuloitu, mutta herran nuorempi poika ST Legar tarjoutui tehtävään. Kuntaministeri pääsi virittelemään vanhoja taitojaan.

– Joku toimittajista kysyi, että miten nyt kuntaministerinä hevosasiat on ministerin mielessä. Siihen Henna kertoi saaneensa ravimiehiltä yhden määritelmän vahvalle peruskunnalle. Vanhassa peruskunnassa on kuulemma vähintään kerran vuodessa Toto-ravit, nauroi Heinonen.

Kolmituntisen vierailun päätteeksi juotiin vielä kahvit tunnelmallisessa tallituvassa ja juttua oli kuulemma riittänyt sielläkin.

– No hevosihmisiä kun kaikki niin sen tietää mistä siinä keskusteltiin, suostui Timo Heinonen paljastamaan keskusteluista.

Pitkän tauon jälkeen Henna Virkkunen palasi myös hevosenomistajaksi, kun hän kesällä osti itselleen poikansa kanssa nuoren suomenhevosen Valpurin.

Kommentit