Timo Heinonen: Metsästäjäliiton jäsenseurat tekevät arvokasta ympäristötyötä

Uutiset, keskiviikkona 27.06.2018

Kansanedustaja ja Eduskunnan Valtiovarainvaliokunnan asunto- ja ympäristöjaoston puheenjohtaja Timo Heinonen (ko) kiittelee Suomen Metsästäjäliiton jäsenseurojen ja jäsenten tekemään merkittävää ympäristötyötä. Metsästäjät rakentavat mm. kosteikkoja, mitkä tarjoavat monille linnuille ja muillekin eläimille hyvän elinympäristön. Heinosen johtaman jaoston esityksestä eduskunta varasikin lisätalousarvion käsittelyn yhteydessä Metsästäjäliitolle 100 000 euron yleisavustuksen ympäristötöihin.

Kuva: Metsästäjäliitto

-Olemme halunneet tuoda esille metsästäjien tekemän arvokkaan ympäristötyön ja myös tukea sitä. Usein unohdetaan, että metsästäjät tekevät poikkeuksellisen laajaa ja monipuolista ympäristötyötä. Kosteikot ovat tärkeä osa tässä, mutta myös ruokinta ja muu vastaava työ, toteaa kansanedustaja Timo Heinonen.

Heinosen toimiessa ympäristöjaoston puheenjohtajana on Suomen Metsästäjäliitolle osoitettu tukea aiemminkin joko talousarvion tai lisätalousarvioiden käsittelyn yhteydessä.

-Olemme myös muuttaneet ja selkeyttäneet tuen ehtoja niin, että ratkaisevaa on tehtävä ympäristötyö eikä esimerkiksi toimijan nimi. Aiemmin tämän takia ei Metsästäjäliittoa huomioitu. Nykyisin huomioidaan ja myös jatkossakin, kertoo Heinonen.

Metsästäjät tekevät ja vievät luontoon vuosittain myös esimerkiksi tuhansia linnunpönttöjä ja myös sorsille tekopesiä.

-Esimerkiksi Riihimäen Sammalistonsuolla metsästäjät ja luonnonsuojelijat ovat tehneet erittäin tuloksekasta yhteistyötä. Alueelle on rakennettu suuri noin 20 hehtaarin kosteikko turvetuotannon loputtua. Tämä alue on linnuille jo tärkeä paikka. Kaiken kaikkiaan Metsästäjäliitto on jäsenseurojensa kanssa rakentanut esimerkiksi reilusti yli 2 000 kosteikkoa ja myös kannanhoidolliset toimenpiteet ovat huomattavia, toteaa Heinonen.

Eduskunta hyväksyi kesäkuun lopussa Metsästäjäliiton 100 000 euron ympäristötöihin tulevan tuen ja samalla lisäsi 500 000 euroa tukea Pidä Saaristo Siistinä ry:n alushankintaan.

Kommentit