Timo Heinonen kannattaa opintotukiasioiden siirtoa opetusministerille

Uutiset, perjantaina 15.04.2011

Kansanedustaja, sivistysvaliokunnan jäsen Timo Heinonen (kok) kannattaa esitystä, että tulevalla hallituskaudella opintotukeen liittyvät kysymykset siirrettäisiin opetusministerille. Tällä hetkellä opintotukiasioista vastaa hallituksessa kulttuuri- ja urheiluministeri.

Opintotukiasioiden siirtämistä opetusministerille esitti ensimmäisenä maaliskuussa Kokoomusopiskelijat.

– Olen Tuhatkunnan kanssa samaa mieltä siitä, että siirto toisi etuja, jos se siirrettäisiin muiden koulutusasioiden kanssa saman ministerin salkkuun. Opintotuki on merkittävä osa yliopisto- ja ammattikorkeakoulupolitiikkaa ja sen tulisi seurata yleisemminkin koulutuksen painopisteiden muuttamista. En näe järkeä siinä, että kouluista vastaa toinen ministeri ja kouluissa opiskelevien asioista toinen, sanoo Heinonen, joka toimii myös Kokoomuksen Osaamisen ja Sivistyksen politiikkaverkoston puheenjohtajana.

Heinonen näkee, että opintotuen jatkokehittäminen helpottuisi ja pysyisi ajan tasalla, jos se hoidettaisiin opetusministerin johdolla yhdessä muiden koulutuksen ja opetuksen uudistusten ja rahoitusten kanssa. Tulevalla vaalikaudella opintotuen uudistuskohteet ovat Heinosen mukaan selkeät.

– Tärkeä tavoite on opintotuen indeksiin sitominen. Lisäksi jatkaisin opintotuen kehittämistä rakenteiden osalta niin, että järjestelmämme kannustaisi opiskelemaan ja valmistumaan. Tulevaisuuden tavoitteina näen myös vapaantulon rajojen nostamisen tai jopa kokonaan poistamisen, jotta nuoremme saisivat tärkeää työkokemusta jo opiskeluiden aikana.

Kommentit