Timo Heinonen juonsi hyväntekeväisyystapahtuman – Race of Porvoo keräsi tuhansia ihmisiä kesäiseen kaupunkiin

Uutiset, sunnuntaina 16.08.2009

Moottoriurheilun ja musiikin varaan rakentunut Race of Porvoo -hyväntekeväisyystapahtuma osoittautui huikeaksi yleisömenestykseksi. Varsinkin lauantain kaunis ilma, nimekkäät kuskit ja illan huipentanut konsertti saivat Race of Porvoon vieraat viihtymään iltamyöhään. Jo perjantaina iltana Porvoon keskustasta F1:sen ajolla käynnistyneen viikonlopun tapahtuman juonsi kansanedustaja Timo Heinonen.

– Hyvä ystäväni vuosien takaa Martti Huttunen soitti jo aikoja sitten ja kysyi voisinkin tulla juontamaan hyväntekeväisyystapahtumaan ja selostamaan lähtöjä ja oli aikalailla helppo vastata kyllä, kertoi kansanedustaja Timo Heinonen sunnuntai iltana. Aikanaan Heinonen kiersi Rata SM-sarjaa ja myös rallin ja rallicrossin SM-sarjoja pääselostajana ja työ oli näin tuttua.

– Edelleen olen tehnyt juuri tällaisia sopiviaa kalenteriin mahtuvia juttuja aina kun on pyydetty. Myönnän, että nautin tuosta selostamisesta ja tv-työstä edelleenkin, mutta aikaa siihen on enää tällaisina yksittäisinä juttuina, pohti Heinonen.

Viikonlopun aikana koko yleisö sai nauttia tähtien otteista radalla, mutta muutamat onnekkaat pääsivät myös kokomaan vauhdin hurmaa tähtien kyyditettävänä. Radalla nähtiin mm. Mikko Hirvonen, Marcus Grönholm, Jyrki Järvilehto, Sebastian Lindholm, Toni Gardemaister sekä nuorista kuljettajista mm. Emma Kimiläinen ja Neste Oil Rallyssa loistanut Matti Rantanen.

Tähdet ja Porvoon kapea, haastava katurata tarjosivatkin viihdettä koko rahan edestä, kun nopeudet kasvoivat suorilla päätä huimaaviksi. Törmäyksiltäkään ei vältytty, kun muun muassa JJ Lehto huristeli pienellä Legends-autolla betoniporsaaseen vain hetki ennen maaliviivaa, mutta taisteli auton vielä kunnialla kisan loppuun asti. Myös Gardemeisterilla meni jarrutus hieman pitkäksi BMW:n ratissa ja hän ruttasi peltiä törmätessään betoniaitaan toisessa mutkassa ennen radan pääsuoraa.

Törmäilystä huolimatta tapahtumassa ajamistaan autoista Gardemaisterin makuun oli eniten BMW. Radasta hän oppi pitämään muutaman kierroksen jälkeen.

–Alkuun rata tuntui oudolta, mutta mitä enemmän ajoi, sitä hauskemmalta homma tuntui. Nopeita, ajettavia mutkia saisi hänen mielestään olla kuitenkin enemmän. Gardemeister nautti päivästä Race of Porvoossa kuitenkin täysin siemauksin.

– Kyllä on ollut mukavaa ajaa pitkästä aikaa, hehkutti ilman rallin MM-sarjan tehdastallipaikkaa tällä hetkellä oleva Gardemaister. Tallipaikat ovat tällä hetkellä kiven alla.

–Iso kasa rahaa pitäisi olla mukana, että ajamaan pääsisi, harmitteli kokenut kuski.

Toinen aalto yleisöä saapui myöhemmin lauantai-iltapäivällä, kun Negativen fanit Suomesta ja muualta Euroopasta saapuivat odottamaan idoliensa lavalle nousua. Kolmessa vuodessa yli 60 Negativen keikkaa ympäri Eurooppaa kiertänyt saksalainen Britta Pluntke oli saapunut Porvooseen kuuntelemaan suosikkibändinsä keikkaa ja tekemään heistä haastattelua saksalaista www.negative-love.de- fanisivustoa varten. Myös Negativen pojat pääsivät nauttimaan ralliauton vauhdista ennen illan keikkaansa.

Sunnuntain hieman sateisesta ilmasta huolimatta paikalle saapui jälleen mukavasti väkeä heti aamusta alkaen. Iltapäivän Legendsien, GT3 Nordic-luokan ja BMW Xtremen kilpailulähdöt päästiinkin ajamaan sitten jo kuivassa ja aurinkoisessa säässä. Kisalähtöjen lisäksi sunnuntainakin saatii nauttia Formuloiden ja Karting-autojen näytösajoista.

– Upea tapahtuma. Kertakaikkiaan. Kiitokset ennen muuta PolePositionille ja Martti Huttuselle, mutta myös satapäiselle talkoojoukolla ja väelle joka tuli paikalle. Tällaisia tapahtumia tarvitsemme, iloitsi Heinonen sunnuntai-iltana ja kertoi tarttuvansa mikin varteen selostajana vielä tällä kaudella ainakin ralli SM-kauden päätöksessä Hyvinkäällä.

Kommentit